Hemma spa

Imorgon är det utgång som gäller och eftesom jag imorgon efter skolan har jobb kommer jag hem ganska sent så idag hade jag lite hemmaspa. Deta är vad jag använder och försöker använda en gång i veckan.

Hår
Till håret använder jag Pantene. Jag använder både schampot, balsamet och inpackningen. Inpackningen använder jag en gång i veckan. Den finns att köpa utomlands i t.ex. England, Italien, Irland. Så om ni någon gång är utomlands eller om ni har någon kompis som ska resa iväg snart be henne eller honom att köpa med sig Pantene hem till dig och prova. Inpackningen kan både köpas i en stor förpackning eller som engångs förpackningar för cirka 20 kr styck. Så här ser engångförpackningarna ut:



Ansikte:
I vanliga fall brukar jag också en gång i veckan göra en ansiktsmask. Jag har prövat de på H&M och även andra lite billigare ansiktsmasker men jag tycker inte de gör så stor skillnad. Däremot så har acne specialisterna en jätte bra ansiktsmask som jag brukade använda förut men eftersom jag är en fattig student har jag inte haft råd att köpa en ny. I vilket fall som helst så är denna jätte bra och huden blir jätte fräsch och len efteråt. Den heter Calming Sulfur Mask och tidigare kunde man köpa endast den men det verkar som om den nu bara finnas att köpa i ett paket. Den finns i alla fall att köpa här och ser ut så här:

Burken längst till höger är ansiktsmasken

Hy:
En gång i veckan så skrubbar jag mig i duschen med en skrubbhandske. Detta ska göra hyn fräsch och len och det är även bra att skrubba precis inna man solar för då får man en finare och jämnare solbränna eftersom man tar bort död hud. Detta ska även motverka celluliter.

Sedan försöker jag även att ibland epilera mina ben och under armarna. Detta fungerar på samma sätt som vaxning. Istället för att man klipper av hårstråna som man gör när man rakar så rycks hårstråna upp från roten vilket gör att det tar länge tid för dem att växa tillbaka. Detta fungerar jätte bra och det gör till en början ont men när man väl har vant sig vid det så gör det inte längre ont. Jag använder Brauns silk epil.



Naglar:
Jag älskar att använda nagellack men för att kunna göra det måste man även ta hand om sina naglar. Jag försöker att en gång i veckan smörja in mina naglar med Depends sesamolja. Detta gör naglarna starka, är bra om man har flisiga och spruckna naglar och påskyndar naglarnas växt.

När man sedan målar naglarna så är det jätte viktigt att använda sig av baslack. Jag gjorde misstaget att inte använda det under en period vilket resulterade i att mina naglar blev alldeles gula. När jag sedan började använda baslack så återgick de till sin normala färg. Topplack kan också vara bra att använda för att få nagellacket att stanna kvar längre. Detta ska helst fyllas på varannan dag.



Fötter:
Jag filar mina fötter en gång i veckan (ibland fler gånger på sommaren) med en fotfil från Scholl och efter jag gjort det smörjer jag in dem med fotkräm från Ikea (hittade tyvärr ingen bild). Efter jag smörjt in dem sätter jag på mig ett par rena strumpor för att få fotkrämen att gå in i huden ordentligt.

Min ser ut så här fast i ilia.

Detta är mina tips. Har ni fler frågor är det bara att mejla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0