Hejda, =(

Jag har precis skrivit ett inte sa roligt kort, hatar att saga hejda. Ibland ar det lattare att inte saga hejda. Idag ar med andra ord inte den basta dagen. Har packat allting nu. Skickar hem tva lador som vager typ 12 kg. Skulle skicka via bat som skulle ta typ 3 manader men R kan fixa rabatt sa han skickar ladorna via flyg for samma pris, perfekt! Min resvaska vager 22 kg, far ha 23 kg, mitt handbagage vager typ 5 eller 6 kg, far ha 7 kilo. Datavaskan ar full med sladdar, 3 par skor, en troja samt underklader. Hoppas verkligen inte de kollar den. Sa allting har fatt plats men allting ar ocksa fullsmockat, kommer bli jobbigt att resa med allt detta sjalv.
Mitt flyg fran Hobart lyfter klockan 5, ar i Melbourne en timme senare, vantar dar i 5 timmar och flyger sedan till London. Ar i London imorgon och ar hemma i Stocholm torsdag kvall. Nu ska jag spendera sista tiden med Z, hors kanske i Melbourne eller i Hong Kong. Hejda sa lange!

Min packning gar inte sa bra

Jag ser ungefar ut som tjejen pa bilden. Forsoker packa men det gar inte alls bra. Har alldeles for mycket klader. Mitt forsta problem ar att fa plats med allt, mitt andra problem ar vikten. Har inte vagt vaskan annu men jag tror inte det ar sa lovande. Har fortarande klader som inte far plast i resvaskan, de far dock plats i handbaggaet men jag far endast ha 7 kilo. Suck!

Min nya pojkvan

Har ser ni min nya pojkvan Buddy ha ha. Ville stoppa ner honom i min resvaska och ta med honom hem men tror inte Z och hans familj skulle bli sa glad om jag gjorde det. Jag ar verligen ingen hundmanniska, eller ens en djurmanniska, men efter att ha traffat Buddy vill jag ha en egen liten chihuahua men tror inte jdet kommer handa speciellt snart.
Nu ska jag snart sova infor en ganska sa fullspackad dag imorgon. Vi ska ga pa bio, ga ut och ata, jag ska in till stan och fixa nagra sista saker samt packa. Godnatt!

I love yous, tarar och gladje

Minipannkakor vid Salamanca market
B i New Sydney hotel
Idag har bade varit en bra och en lite dalig dag. Dagen borjade med att jag vakande klockan 8 for att bege mig till Salamanca market. Var inte ute efter nagot speciellt men hade inte varit dar forut sa idag var sista tillfallet. Kopte iaf en tygvaska. Sedan var det dags for min sista fotbollsmatch. Forlorade med vet inte hur mycket men vi hade endast 7 spelare mot 11. Var ganska sa frustrerade over det men det gick over.
Innan matchen tog jag farval av Y vilket var sorgligt men jag ar otroligt glad over att hon funnits i mitt liv.
Sedan blev det tacos samt bio och ar nyss hemkommen fran New Sydney hotel och kom verkligen hem med ett leende. Min tranare B spelar i ett coverband dar han ar sangaren och jag och Z gick dit for en drink samt lite musik av B himself. Det var en otroligt glad stammning och min kvall avslutades perfekt!

Bara ben + klanning + boots = snyggt!

Kenzas bild paminde mig om hur snyggt det ar med bara ben, klanning samt boots. Jag har lange velat ha de perfekta laga bootsen som jag kan bara med en klanning men har inte hittat nagra forran nu. I Melbourne fanns de inte i min storlek sa jag hoppas verkligen de finns kvar har i Hoart i borjan av nasta vecka. Fragan ar dock om de far plats i mitt baggage, det ser inte sa lovande ut just nu tyarr.

En sista middag

Precis hemkommen fran en valdigt trevlig middag pa ett stalle som hette Hog's. De salde biff med olika saser, det var hur gott som helst. De hade till och med bearneise sas vilket ar ganska ovanligt att hitta utanfor Europa. Det var min och Y's sista middag tillsammans sa det var lite sorgligt. Vi gav varandra presenter, jag gick lotion och duschcreme av henne plus ett jatte fint kort. Kan ni se vad klistermarkerna stavar? Jag gav henne en liten kub med tva chlownfiskar i och sa att det var vi och aven om vi ar langt ifran varandra sa kommer vi alltid vara tillsammans i den lilla kuben =).
Ska forsoka komma upp tidigt imorgon for att komma till Salamanca market, far se om jag lyckas komma upp ur sangen ha ha.

Jag kommer sakna zumba

Idag besod min traning av en Zumba klass samt fotbollstraning. Jag tar cirka 3 zumba klasser i veckan och jag alskar det och tycker det ar jatte synd att det inte etablerats pa gymmen i Sverige annu for jag kommer verkligen sakna det. Det ar inte samma sak att sta och gora zumba alldeles ensam framfor tven langre.
Forutom det sa kraschade Z sin bil idag. Ingen skadades men det ar anda valdigt synd for bilen ser inte sa fin ut plus han kommer bli av med sitt korkort. Dock hander detta inte forran om en manad sa om vi har tur och om bilen fortfarande vill sa kan vi anda gora de vi planerat att gora de sist dagarna har, haller tummarna for det!

Tillbaka fran Melbourne

Nu ar jag tillbaka fran Melbourne och har endast en vecka kvar i Australien. Kommer flytta fran mitt rum pa fredag och kommer inte vara i mitt rum sa mycket idag och imorgon sa ni far leva med inlagg utan de 3 sista svenska bokstaverna.
Har faktiskt inte shoppat sa mycket men lite saker blev det. Hittade bland annat ett shopping center dar alla butiker var outlet butiker, precis som i USA. Helt perfekt. Manga butiker hade aven rea och sa besokte vi DFO som ar ett valkant shopping center med outlet butiker. Visar er sa smaning om vad jag kopte men redan nu far ni se ett par skor. 3 dollar (21 kr) kostade dem, helt sjukt!
Det kanns lite konstigt att vara tillbaka i college och om jag ska vara arlig sa ar idag den forsta dagen jag ser fram emot att aka hem. Ar lite trott pa Fisher, ar trott pa Hobart och ar trott pa vinter och kyla. Dock ar jag inte trott pa vissa personer och det kommer gora ont att saga hejda men det ar en del av livet antar jag.

Melbourne, here I come

Om ungefär en halvtimme är jag på väg mot flygplatsen för att flyga till Melbourne. Är ganska så bakis från igår men jag hade det väldigt trevligt. I Melbourne blir det en del shopping, god mat och mys. Kvällen börjar med fotboll då Australien spelar mot Ghana runt tolv tiden här. Sedan var planen att gå ut och dansa men vet inte om jag kommer palla det, jag börjar bli gammal ha ha.
Kommer inte ta med mig datorn så det blir ingen bloggning på ett tag. Kommer hem på onsdag så om jag inte hittar någon dator i Melbourne så hörs vi då!

Jag har avklarat en termin av australienska studier!



Idag hade jag min sista, och enda, slutenta. Jag är nu officiellt klar med min utbytestermin i Australien. Det har gått otroligt fort och jag har verkligen haft det roligt. Så för att fira detta blir det utgång ikväll med LBD party där första pris är 100 dollar presentkort i en väldigt trevlig butik samt 50 dollar i handen. Jag har en del korta svarta klänningar i garderoben så jag hoppas på att få vinna något i alla fall.
Sedan. för att fira ännu mer och för att få njuta av mina första dagar av semester samt mina sista dagar här så åker jag och Z till Melbourne imorgon. Can't wait, jag är just nu en väldigt lycklig människa!

Beyonce, kvinnofornedrande?

Jag ber om ursakt for att jag inte har de sista 3 bokstaverna i det svenska alfabetet men vill inte betala for annu en vecka internet nar jag aker till Melbourne pa lordag.
Nu till nagot som gor mig sa otroligt arg. Har sett Beyonces muikvideo "Why don't you love me" pa gymet nagra ganger nu och jag blir bara forbannad av att se den. Jag har ingenting emot Beyone men varfor gor hon en sadan kvinnofornedrande musikvideo? Hon sjunger why dont you love me? When I make me so damn easy to love samtidigt som hon i videon stadar, slar sig sjalv pa rumpan och trippar runt i hogklackade skor. Med andra ord sager hon att det ar klart hon ska bli alskad for hon ar "allt en kvinna ska vara". En kvinna som endast ar dar for att vara sygg for mannen samt stada. Jag trodde sadana kvinnoideal var over men tydligen inte.

Ginas baseballjacka

Mathilda säljer en Baseball jacka från Gina Tricot och varje gång jag ser denna jacka, eller en annan baseball jacka, så undrar jag varför jag inte köpte den när jag hade chansen. Tror till och med att den var på rea i vintras. Tydligen finns den inne i butik nu men den lär inte finnas kvar om 2 veckor när jag är hemma igen. Synd, men jag lär göra en del shopping i Melbourne nästa vecka så jag klagar inte =).

Morgonmusik

Denna låt vaknade jag upp till i morse. Den gör mig så glad!

Min konst

Tidigare under veckan var jag och hämtade min portfolio samt mina tryck från min Printmaking kurs. Jag fick endast godkänt men jag har verkligen kämpat med denna kurs och hatat den då jag är sämst på att rita. Men i slutändan är jag ändå glad att jag tog mig igenom kursen och är ganska så stolt över mitt resultat.
OBS: om ni vill låna dessa bilder av någon anledning, fråga först!

Detta är woodcut och är en av de första bilderna jag gjorde. Lärarna tyckte den var originell och gillade den.

Min allra första woodblock. Kan inte direkt säga att själva ritandet är i toppklass men gillar hur det kom ut på papper med alla linjerna.


Mitt första screenprint försök. Lite misslyckat men ser ändå ganska coolt ut när linjerna inte är hela.



Min sista screenprint. Gjorde olika varianter av denna bild. Det här var den sista varianten med bakgrund, tjej och händer.


Två bilder från min portfolio som jag aldrig gjorde något tryck av.








All you can eat

Jag har precis kommit hem från Pizza huts all you can eat och oj är jag mätt! Man betalar endast 70 kr och man får äta hur mycket pizza, pasta, vitlöksbröd, frukt, grönsaker samt efterätt man vill. Dricka ingår ej i priset men jag tycker ändå det är ett väldigt bra pris. Efterätten var deentivit min favorit då det fanns choklad brownie, chokladmousse, gele, glass samt marshmellows, strössel och typ små chokladbitar man kunde ha ovanpå glassen. Efter en sådan måltid är det nu dags att plugga och sedan blir det lite magträning i rummet istället för gymmet.

Tjejbil?



Som jag nämnt tidigare är Toyota Yaris min nya drömbil (gav upp drömmen om en Audi TT då jag aldrig kommer ha råd) och när jag var och såg Sex and the city 2 visade de denna reklamen innnan filmen började. Ganska så smart att göra en reklam som riktar sig mot unga kvinnor. Dessutom är illustrationerna i reklamen gjorda av Megan Hess, samma person som illustrerade Sex and the citys bokomslag. Det enda som fattas är att bilen finns i rosa!

Carries klänningar i SATC 2

Jag har precis kommit hem från att ha sett SEx and the city 2. Den hade fått dåliga recensioner så jag hade inte så höga förväntningar och det var kanske bra för jag älskade den. Den hade allt. Sex, kärlek, mode och Abu Dhabi som jag verkligen vill åka till nu.
I varje fall så är Carri min favoritkaraktär och jag älskade hennes kläder men tyvärr inte alla. Jag hittade bilder på några av klänningarna och delade in dem i kateogrier. Vill också säga att kostymen hon har på sig på bröllopet (ska inte säga vems bröllop utifall någon inte sett filmen) tillhör den sista kategorin.





2 låtar med Ne-yo



Ne-yo är min absoluta favorit artist och det mest irriterande är att han kommer till Australien i juli. Typ 3 veckor efter jag åkt härifrån, så frustrerande då han aldrig verkar komma till Sverige för en konsert.
I alla fall så har han nu släppt en ny singel, Beautiful monster. Jag kollade även upp låten Never knew I needed som jag aldrig hört förut men den är med i filmen "Princess and the frog". Jag föredrar absolut Never knew I needed då jag inte tycker om dansmusik så mycket. Föredrar hans ballader och när han kör sitt rnb stuk.

Jag måste erkänna...

Jag måste erkänna att sedan jag kommit till Australien har jag gått upp sjukt mycket i vikt. Har inte vägt mig officiellt men vet inte om jag ens vill veta hur mycket jag gått upp. När jag kom hit var jag säker på att jag skulle gå ner i vikt då de inte har lösviktsgodis samt stora chipspåsar och dipp men köket här är sämst och det är ganska så jobbigt och komplicerat att laga mat. Alternativet är då att äta i Peppars eller snabbmat och det blir en del snabbmat tyvärr. De sista veckorna här, när jag inte har så mycket skola, ska jag försöka gå ner lite i vikt igen dock är det inte heller bra att gå upp och gå ner i vikt hela tiden och det syns på min kropp, har tyvärr en del hudbristningar. Men jag ska göra mitt bästa för hur min kropp är just nu är inte acceptabelt!

Jag har ingen ursäkt

Ok innan jag säger något annat vill jag bara säga att jag är kär i munkar. I Sverige är det riktigt svårt att hitta goda munkar men jag älskar dem. Någon som hittat något ställe i Stockholm där man kan få goda munkar med glasyr på?
Sedan vill jag säga att jag är sämst på att blogga. Har egentligen ingen bra ursäkt heller. Tisdagen var sista dagen för inlämning så fram till dess hade jag en del att göra. Sedan dess har jag bara tagit det lugnt, sovit länge och tittat på en massa tv serier. De flesta är upptagna med att plugga men jag har endast en sluttenta nästa fredag så jag kan ta det ganska så lugnt.
Det är cirka 3 och en halv vecka kvar nu innan jag flyttar hem till Sverige igen så jag börjar förbereda mig. Men innan dess åker jag till Melbourne i 4 dagar, I can't wait!!
Nu väntar någon på mig så måste dra =). Ha det bra!

Lycka

Jag försöker vara lycklig men det är svårt när jag vet att allting snart kommer få ett sorgligt slut.

RSS 2.0