Introducing Kenny Lee

Två killar här i college, Branchy och Miguel, har gjort om låten Imma be med Black eyed peas till en låt om vår president. Jag presenterar, Kenny Lee!

My sisters keeper

Jag har precis sett My sisters keeper och jag gråter vanligtvis inte framför andra men när man ser denna film är det i stort sett omöjligt att inte gråta.
För övrigt kan jag berätta att jag nu vet 100% säkert att jag måste flyga från Hobart vilket är sämst MEN jag är även en bra nyhet. Jag lyckades hitta en retur biljett från Hobart till Melbourne för endast 27 dollar (cirka 200 kr) så nu åker jag och Z dit mellan den 19-23. När vi kommer tillbaka är jag endast här en vecka till innan jag åker hem och även om jag försöker förtränga tanken så är det svårt att inte bli ledsen. Men jag får helt enkelt försöka göra det bästa av min sista tid här!

Dåliga dagar

Igår och idag har inte varit de bästa dagarna. Igår insåg jag att jag hade tappat bort min usb och jag råkade ha en ledladdning på på datorn så jag fick fylla på mitt internet 2 gånger vilket betyder att jag betalade 20 dollar hela i onödan. Idag fick jag tillbaka en tenta och är inte alls nöjd över resultatet, jag stressar över tentan vi har om 2 veckor och jag stressar över pengar i allmänhet. Men det värsta av allt som hände idag var att jag fick reda på att jag inte kan åka till Melbourne som planerat. Jag ville åka dit mina sista 5 dagar här. Eftersom jag flyger från Hobart till Melbourne och byter flyg där tog jag för givet att jag lika bra kunde skippa mitt flyg från Hobart men resebolaget här sa idag att om jag inte flyger från Hobart så avbokas min hela resa. Hur idiotiskt är inte det? Har mejlat resebolaget i Sverige men de lär säga samma sak. Det har nu förstört hela min dag, gggrr.

Kall dusch

Igår hade vi ett OGM möte. Vet inte riktigt vad OGM står för men troligtvis official, nånting, meeting. I alla fall så delar de ut straff till vissa personer i slutet av dessa möten och jag, plus alla andra exchange students, blev straffade för att vi åker hem. Vi fick välja mellan att äta en sked med vegemite (någon sorts australiensk smet som de har som pålägg, ser ut som nutella men smakar inte alls som det) eller 3 kalla duschar. Alla valde att duscha. Som tur var var vi ungefär 5 tjejer i samma dusch så vi gick mestadels runt duschstrålen och blev därför inte genomblöta men jag blev ändå blöt då vissa personer skvätte vatten på mig. Den varma duschen jag tog efter det var underbar!

Här är det kallt och ni har sommar, orättvist!

Ni som läste min blogg i februari och var avunsjuka när jag sa att jag låg på standen och solade. Well, nu är det min tur att vara avundsjuk. Idag och igår har varit svinkalla dagar, jag vill knappt gå utanför dörren. Samtidigt hör jag hemifrån att det är 25 grader, sol och poolhäng, inte kul. Det snöar inte här (thank God for that) men de har ett berg här, Mount Wellington, och när det blir riktigt kallt snöar det där uppe och det har det troligtvis gjort de senaste dagarna. Det är visserligen inte lika kallt här som vintrarna i Sverige men jag har haft tillräckligt mycket vinter och därför har jag rätt att klaga ha ha. Burr säger jag!

Ska jag tatuera mig eller inte?

Jag har länge velat ha ännu en tatuering men bestämde mig för att vänta men nu funderar jag på om det är dags att göra min fjärde tatuering. Vet redan ungefär vad jag vill ha och vart. Jag vill ha en liknande tatuering som på bilden och jag vill ha den i nacken. Min första tatuering gjorde jag i England, min andra i Sverige och min tredje på Irland. Vore det då inte perfekt att göra min fjärde i Australien? Jag måste absolut fundera på detta noga men det är väldigt frestande.

Min scribble t-shirt



Jag lovade er min t-shirt som alla skrev på i fredags och här är den. Syns väldigt dåligt vad det står men ni får se den på vid något annat tillfälle för den kommer absolut användas i Sverige.
Jag mår för övrigt bättre idag. Lyckades ta mig ner till rugbyn som spelades mellan fisher, jane och christ (alla 3 colleges här i Hobart). Tyvärr förlorade både tjejerna och killarna men det var kul att se ändå och 3 killar tog av sig alla kläderna och sprang runt nakna i halvtid ha ha.  Efter det fick jag något ryck och ritade en massa i min journal vilket var jätte bra för jag behöver verkligen fylla ut den och jag har nu något jag kan trycka i printmaking. Kvällen avslutades med hämtning på flygplatsen samt italienskt till middag. En bra dag med andra ord.

Sängliggandes

Efter en trevlig kväll med scribble party och dansandes på stan förväntade jag mig att jag mmöjligtvis skulle vakna med huvudvärk men istället vaknade jag med en förkylning vilket betyder att hela dagen har spenderats i sängen. Det var jätte soligt idag och vi skulle åkt och fiskat så det känns lite surt. Hoppas verkligen verkligen att jag blir frisk snart för det är endast 2 veckor kvar på 2 av mina kurser och jag har ganska så mycket att göra. Visar er mina nerklottrade t-shirt senare idag eller imorgon, jag älskar den!

Partaj

I onsdags var jag ute och hade en grym kväll. Vi började på ett ställe som heter Tele, där kostar en stein cider (ett jätte stort ölglas typ) efter vad klockan är. Så om klockan är 6 kostar det 6 dollar o.s.v. Senare gick vi till Metz eftersom killarna var hungriga och pizzan där är billig. Efter det drog några till Irish murphys och jag hängde på. Efter Irish gick vi till den enda nattklubben öppen en onsdag, O bar, där vi dansade några timmar innan vi åkte hem. Spenderade alldeles för mycket pengar men det var det nästan värt.
En jätte rolig sak hände, ni som sett How I met your mother kommer förstå. En kille knackade mig på axeln och sa "have you met Tom", jag sa tyvärr jag har pojkvän. Sen knackade han mig på axeln igen och sa "have you met Josh" och jag sa jag har fortfarande pojkvän sorry. Sedan tänkte jag efter ett tag och vände mig och och frågade tittar ni på How I met your mother, och det gjorde dem så klart. Jag skrattade åt det sjukt länge.
Sedan hände en konstig sak också. Jag kände att någon tog mig på rumpan och blev jätte arg men när jag vände mig om var det en tjej som hade tagit mig på rumpan. Jag tyckte mest det var lite konstigt, för det är inte ofta en tjej tar en på rumpan, så jag sa inget. Sedan tog hon mig på rumpan igen. Jag frågade henne varför hon tog mig på rumpan men jag förstod knappt vad hon sa, tror hon var ganska så full. Är det inte konstigt hur jag skulle blivit jätte arg om det var en kille som tagit mig på rumpan men bryr mig inte när det är ej tjej?

Workshop

Igår fick vi en uppgift under vårat seminarium. Alla fick varsin liten bild som vi skulle måla i svartvitt för att sedan sätta ihop alla bilder så att en stor bild bildades. Så här såg det ut:

Detta är originalbilden som de gjorde små bilder av



Det här är bilden jag fick



Här är resultatet av min bild. Är ganska så nöjd men i slutet blev jag väldigt stressad. På höger sida ska det vara en soffa men jag förstod inte det förrän vi satte ihop alla bilderna.



Här är slutresultatet. Allt stämmer inte överens men kolla hur grym pojken längst ner till höger blev. Jag gjorde benen och en annan tjej gjorde överkroppen och de matchar ganska så perfekt.


Box nudlar

Internet har varit dött ett tag men nu är det tillbaka. Ville bara visa er den söta lilla boxen jag fick när jag beställde nudlar till lunch igår, hur söt som helst. Sen att jag inte kan äta med pinnar är en annan sak, de är bara med i bilden för att det ser bra ut ha ha.
Igår gjorde vi en jätte häftig grej i skolan, visar senare idag.

Bättre blev det


När jag sa att dagen igår inte kunde bli bättre hade jag fel. Efter vi hade ätit pannkakor så latade vi oss lite mer i sängen tills vi blev hungriga och bestämde oss för att laga middag. Z åkte iväg för att köpa ingridienserna och när han kom tillbaka hade han en present till mig, ett par rosa jätte mysiga tofflor! Älskar dem!
Har idag insett att jag endast har 7 veckor kvar här i Australien innan det är dags för mig att åka hem igen vilket gör mig väldigt ledsen. Visst saknar jag familj och vänner med samtidigt känns det som om jag inte riktigt är redo att åka hem än =( men förhoppningsvis blir jag redo under dessa 7 veckor.

En bra måndag

Idag är en bra måndag. Jag bestämde mig för att skippa skolan idag och bara stanna kvar i sängen och mysa vilket jag också gjorde. Mys, Big bang theory på datorn och nu blir det pannkakor (eller ja amerikanska pannkakor som vi kallar det i Sverige) med lönnsirap och smör till brunch. Bättre än så här blir det inte!

Ännu en förlust

Precis hemkommen från en match och min ernerginivå från 1-10 är typ 1. Förra helgen förlorade vi med 5-1 men då spelade vi jätte dåligt. Idag förlorade vi med 2-1 men spelade bättre. Vi ledde med 1-0 efter första halvlek så det känns jätte irriterande att vi förlorade, dessutom hade vi endast 8 spelare när matchen väl var slut.
Det som dock irriterade mig mest var en dum bitch som knuffade mig 3 gånger (!!) även fast jag inte hade bollen och när vi anföll. Dessutom är mitt knä inte helt bra än och hon gjorde det nästan värre. Domaren såg endast sista gången hon knuffade mig så han gjorde inget åt saken. Oj vad jag ville slå henne och det var nära. Tur för henne att tränaren bytte ut henne. 
Nu ska jag försöka lugna ner mig och samla energi för ikväll blir det middag och bio.

Varldens sotaste och sorgligaste video

Jag sag denna video nar jag sprang pa loparbandet pa gymet och jag blev heeelt kar i musikvideon. Den ar sa sot men anda sa sorglig. Man blir liksom glad och ledsen pa samma gang!

Mina nya skor och strumpbyxor



Igår hade jag på mig detta. Har velat ha dessa skor så länge då jag sett dem på andra och vet att de finns hos Kmart men inte hittat dem i min storlek men i fredags hittade Y dem åt mig så nu är de mina. Låthöga stövlar är hett! Strumpbyxorna har jag också sett på andra och velat ha. Dock hade jag ingen aning om vart de kom ifrån så i fredags gick jag runt i lite affärer och tänkte att strumpbyxorna kanske finns hos Sportsgirl och visst gjorde dem det =). Nu drar jag till skolan, hejdå!

Jag diggade min outfit


Tröja: Dotti, T-shirt: Ambercombie & Fitch, Jeans: Bikbok, Ballerinaskor: köpta i USA 

Jag diggade min outfit jag hade på mig idag så tänkte jag skulle dela med mig. INte världens bästa bild, att ta bild genom spegeln blir sällan bra, men det får duga.Älskar att jag fortfarande kan gå runt i ballerinaskor när det är höst! T-shirten och tröjan är för övrigt två av mina Sydney köp. Nu blir det 2 avsnitt av "IT-s always sunny in philadelphia" och sedan är det läggdags. Godnatt!

Sally Mann


Sitter just nu i skolan och forsoker gora klart mitt e-media porjekt men det ar inte latt nar datorn kranglar och man stoter pa masa tekniska problem hela tiden. Ar sjukt hungrig ocksa da jag inte hunnit ata lunch men forhoppningsvis blir jag klar snart.
Under lektionen idag fick vi titta pa en film med olika konstnarer och jag fastnade verkligen for Sally Mann's bilder pa hennes barn. Alskar fotografier och onskar att jag hade kunnat lara mig mer. Kanske far ta och ga en fotokurs nagon dag.

Bilder från pubcrawl



Jag har verkligen varit sämst på att uppdatera, sorry. I fredags så hade tjejerna här på Fisher en pubcrawl och jag hade det väldigt trevligt. Vi drack på varje pub och senare under kvällen mötte vi upp killarna. Vi avslutade kvällen på O-bar (en av de mest populära nattklubbarna här eftersom det är gratis inträde) och sedan tog vi en taxi hem med Mcdonalds på vägen. En bra kväll med andra ord.
Idag är det måndag och jag hatar måndagar då jag har en tre timmars printmaking lektion. Hatar printmaking vilket gör måndagar till en dålig dag. Idag ska jag även bli betygsatt på mitt arbete, hoppas jag blir godkänd för det är vad jag strävar efter i denna kurs.

RSS 2.0