Jag älskar torsdagar

Torsdagar är en jätte bra dag. Jag vaknar oftast upp med någon bredvid mig i sängen =), jag börjar klockan tolv, jag har en 50 minuters lång lektion, sedan har jag oftast en god lunch med en vän och sedan kan jag göra precis vad jag vill. Ibland har jag dock en del plugg jag behvöer ta tag i men eftersom min uppgift som egentligen skulle vara inlämnad imorgon nu har skjutits upp en vecka så kommer jag spendera dagen genom att titta på How I met your mother för att sedan träna Zumba och fotboll. Blir det bättre än så? =)

Bamorama och nattshopping utan ljus

Jag är helt kär i denna låt. De sjunger troligtvis inte bamorama (utan mer Ben Orama eller nått sånt) men jag kommer fortsätta sjunga bamorama för det låter coolare.
Sedan igår har jag velat åka till Kmart och shoppa så idag när jag nämnde det så sa Z att vi kan åka dit ikväll för de har nämligen öppet 24/7, hur bra är inte det? Så runt elva tiden begav vi oss till Kmart. Efter att ha varit där i cirka 5 minuterer släcks allt ljus och det blir ganska så mörkt. Tyvärr fick de inte igång ljuset igen så det blev ingen shopping =(. Får ta det imorgon istället, förhppningsvis inte klockan elva på kvällen.

Hösten har kommit till Australien

Bild från UTAS (university of Tasmania)

Man börjar verkligen känna hur hösten kommer. Igår när vi var i Launceston så satt vi runt tolv tiden och åt frukost ute på födelsedagsbarnets veranda samtidigt som vi njöt av solen. Det är då höstdagarna är som bäst, när solen tittar fram. Men så fort solen går i moln eller när det blir kväll så blir det väldigt kallt. På vägen hem från skolan idag kände jag att det är dags att köpa ett par vantar.
Jag har inte dirket något emot hösten, tvärtom så älskar jag hösten. Det är liksom mittemellan den varma sommaren och den kalla vintern, plus att det är jätte vackert ute.
Nu väntar jag på att middagen ska bli klar och efter fredagens middag har jag höga förväntningar. Fram tills dess måste jag verkligen ta tag i mitt arbete som ska vara klart på fredag. Arbetet jag inte ens börjar skiva, hjälp!

Nu drar jag till Launceston

En av tjejerna här fyller 21 så idag har hon en fest i hennes hus i Launceston vilket är en tvåtimmars resa härifrån. Det blir troligtvis roligt om inte alla är alltför bakis från gårdagen, jag drack ganska så sakta och hade väldigt trevligt så jag är mer trött än bakis. Kommer hem imorgon igen men mitt lag vill att jag ska spela match 12.30 imorgon men vette fan. Det är gratis sprit ikväll så lär vara jätte trött och troligtvis fortfarande full om jag ska upp runt 9 tiden och åka och spela match direkt. Får se hur jag gör. See you later!

Delicatoboll och tånagel sprickor

Det är äntligen fredag vilket betyder att jag nu kan avnjuta mina Ikea köp. Jag har under dagen ätit daim och en liten kexchoklad och nu ska jag avnjuta en delicatoboll framför ett avsnitt av CSI. Sedan blir det färdiglagad middag =).
Jag har för övrigt upptäckt en spricka i min stortå nagel. Sprickan är väldigt långt ned på tån och den går inte ut på någon av sidorna så jag kan inte klippa av nagel som jag brukar göra då den spricker. Någon som vet om man borde göra något åt detta, eller bara låta sprickan vara där?

Taroona hoodie



Fotbollslaget jag spelar i heter Taroona och för några veckor sedan kunde vi beställa tröjor och shorts och liknande. Jag köpte en hoodie och idag fick vi den äntligen. Jag beställde en storlek S men eftersom storlekarna är unisex är en S jätte stor. Tyvärr går det inte att byta men den kanske krymper i tvätten.
För övrigt kan jag säga att innan jag kom hit och de första veckorna jsg spelade fotboll här var jag väldigt trött på det. Det kändes som om jag inte utvecklades och jag kände inte alls för att gå till fotbollsträningarna men nu känns det mycket bättre. Jag lär mig väldigt mycket och idag hade jag en grym träning. Förhoppningvis kan jag ta med mig det jag lär mig till Sverige men det är inte säkert då vi har ett helt annat spelsystem.
Nu är det läggdags. Godnatt!

En outfit bild


Jacka: Primark, Linne: DAY, Shorts: Dotti, Väska: Billabong (?), Strumpor: Oasis, Skor: Barkins

Det var länge sedan ni fick en outfit bild men här kommer en. Jag shoppade en del  i Sydney men orkar inte fota allt och lägga upp det samtidigt utan det kommer lite då och då. Av det jag hade på mig idag kommer skorna, väskan och shortsen från Sydney.
Jag har för övrigt kommit över min Sydney deprission. Hade en trevlig kväll ute igår och imorgon ska Z laga middag till mig så jag ser fram emot det. Har massa pluggande att göra så ska ta tag i det nu men vill egentligen bara sova för jag är jätte trött. Får se om jag tar en kort power nap eller ej.

Sydney blues

Jag är fortfarande lite deprimerad över att vara tillbaka i Hobart och vardagen, känns så trist! Även om jag har en del att se fram emot så kan jag inte riktigt släppa Sydney. Denna helg fyller en av tjejerna 21 år och precis som i USA är 21 den åldern man firar stort så hon ska ha fest i sitt hus i Launceston så vi ska dit. Helgen efter det är det en pubcrawl för tjejerna här och helgen efter det har vi ett butt party. Så ja mycket händer under de kommande helgerna, jag får hoppas jag rycker upp mig snart!

Vi kom iväg tillslut


Bondi beach (bild ej tagen av mig)

Efter mycket om och men kom vi iväg till Sydney och vi hade en jätte bra resa och konserten var grym! Kom hem i morse och nu känns det lite trist att vara tillbaka igen efter att ha fått känna på storstadslivet. After all är jag själv en storstadstjej och nu när jag kommer tillbaka till den lilla staden känns det sådär men jag tror jag kommer in i vanliga rutiner ganska så snart.
Det ända som var dåligt med resan var att jag totalt glömde bort att se operahuset. Det är det mest kända i Sydney och jag åkte aldrig dit. Planen var att vi skulle dit men tiden rann iväg och det glömdes bort. Jag fick i alla fall shoppa en del, se en grym konsert, sola och "bada" (vågorna var alldeles får höga och starka så jag vågade inte simma) på Bondi beach samt åka till Ikea och köpa köttbullar och svenskt godis =). Så jag är aboslut nöjd men väldigt trött så nu ska jag sova. Godnatt!


Kaos

Okej, ett väldigt snabbt inlägg. Z skulle ungefär vid tolv tiden i natt skicka flygbiljetterna till mig för jag skulle skriva ut dem imorgon. Han skickar Y's biljett men säger sen att han inte hittar våra. Jag får panik och kollar mitt konto och inser att inga pengar dragits för några flygbiljetter. Hur dumma får vi bli att vi inte kollade detta tidigare! Vi inser att eftersom inga pengar dragits så har vi inga biljetter. Det skumma är att jag har ett bokningsnummer sparat på min mobil men vi fick inte tag på några på flygbolaget så vi chansade och bokade nya biljetter.
De biljetterna vi hade "bokat" innan hade dock gått upp i pris så vi bokade ett tidigare flyg, mycket tidigare! Vi flyger 8 på morgonen imorgon (idag), om några timmar alltså. Jag är delvis glad för att vi nu ändå är på väg men jag är pank. Trodde jag hade 500 dollar på mitt konto men nu när jag köpt både mina och Z's biljetter (eftersom han redan gett mig pengar) så är jag inte så rik längre. Har överfört pengar från mitt svenska konto men det tar 2 dagar. Får se om jag kommer hinna få pengarna alls, är gråtfärdig för hade sett fram emot det här så länge och allt bara gick fel. Hoppas verkligen verkligen att det blir en bra resa ändå.
Ska försöka få lite sömn nu, ska upp om typ 2 timmar. Godnatt!

Min senaste shopping



Detta, plus en kläning som en kompis har, köpte jag i lördags. Klänningen och skorna följer med till Sydney och åker på när vi går ut. Jag kommer inte ta med mig datorn till Sydney så kommer därför inte kunna blogga förrän jag kommer hem på måndag men jag bloggar igen imorgon innan jag åker för vi åker inte förrän på kvällen.

Inspiration


Fick mejl från Topshop och älskar denna outfit, synd att Topshop inte finns här. Men det är okej för imorgon åker jag till Sydney, woho det kommer bli så grymt bra. Och på fredag kommer jag se Pitbull, Jay Sean, Sean Paul, Kelly Rowland och Keri Hilson uppträda =).

Mitt identitets projekt

Jag har nu fixat så att jag kan ladda upp videos på bloggen. Inom ämnet e-media gjorde vi en identitets film på 10 sekunder och här är min film. Om du vill läsa mer om vad det i filmen står för så kan ni göra det på min e-media blogg, www.beccasfashion.blogg.se/emedia

Min andra present



Under påsklovet nämnde jag att mitt mobilband höll på att falla sönder och att jag behövde köpa något nytt att hänga på mobilen. Nästa dag knackade det på min dörr och på handtaget hängde detta "smycke". Det är grymt coolt och är gjort av sugrör. D har gjort det och den hänger nu på min mobil!

Jag fick en present




När jag kom hem från skolan idag hängde dessa två affischer i mitt rum =), jag blev jätte glad. Den rosa affischen går perfekt med mitt rum då mina lakan också är rosa och delfin affischen matchar snyggt med väggen. Texten på den rosa affischen stämmer ganska så bra in på vem jag är också ha ha.
Jag kom nyss också på att jag glömde visa er min andra grymma present jag fick under påsklovet, visar den en annan gång. Shoppade lite i lördags också (skäms, jag borde spara pengar inför Sydney), även det får ni se snart!

Seger!

Tidigare idag spelade jag fotbollsmatch, det såg inte speciellt lovande ut i början då vi endast hade 6 spelare. Vi startade matchen med 7 spelade på planen men som tur var kom det lite fler spelare under tiden matchen pågick och tillslut hade vi elva spelare på planen, dock inga avbytare men det behövdes inte. Vi vann med 9-0, woho för oss! De sista 20 minuterna spelade vi med 9 spelare på planen då 2 spelare hoppade av eftersom de skulle spela en match till men det gick ju det med =).

Hug me, kiss me, spoil me, do me!


Bilder: freddiegstore.com

Jag har bloggat om den vita t-shirten tidigare men jag tror inte jag visste att det fanns en webshop då. Jag vill ha båda t-shirtarna, tycker de är as grymma. Dock kostar de 300 kr styck och om jag beställer dem så måste jag vänta ända till juli tills jag får använda dem då det är väldigt onödigt att skicka dem från Sverige till Australien. Plus jag åker till Sydney om en vecka. Men nu vet jag i alla fall att det finns en webshop med coola t-shirrts =).

Lite ledsen sådär

Jag är inte på världens gladaste humör och har inte varit de senaste dagarna. Kanske för att jag varit så uttråkad, vad vet jag. Orkar inte riktigt gå in på varför mitt humör är som det är, delvis för att jag skäms över det. Men jag kan i alla fall säga att jag börjar få lite hemlängtan och jag ser fram emot att få komma hem till en svensk sommar i juli =).

Svensk maaaat!!!!



Jag har lite tråkigt så jag googlade ikea mat och hamnade på en blogg (http://www.chocolatesuze.com/2009/03/01/ikea) och nu cravar jag svensk mat så grymt mycket. Jag kommer vara världen lyckligaste när jag sitter på Ikea i Sydney och äter köttbullar, potatismos och brunsås med daimtårta till efterrätt. Jag kommer vilja köpa med mig så mycket och kommer säker bli helt pank bara av att handla mat på Ikea. Problemet är dock att det mesta kommer vara fruset och det kommer troligtvis tina på vägen från Sydney till Hobart. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det.

De sista dagarna av mitt påsklov...

sitter jag framför datorn på dagarna och dricker vodka i R's rum på kvällarna. Då det inte är många här just nu så är vi som är kvar relatvit uttråkade så vi underhåller oss själva genom att dricka alkohol på kvällarna. Relativt trevligt faktiskt. Denna kväll har jag också underhållit mig själv genom att dregla över en viss mr J (you know who I'm talking about Jess :)) Vad jag dock funderat över är varför jag har så mycket lättare för att umgås och bli vän med killar än med tjejer? Men den frågan lämnar jag till någon annan att besvara för nu ska jag sova. GODNATT!


Roadtrip 3 av 3, Wineglass bay

I lördags började vi dagen med att äta pannkakor till frukost på ett stillastående tåg. Hur gott som helst. Sedan begav vi oss till Wineglass bay som har blivit framröstad som en av de 10 vackraste stränderna i världen. Synd att det var så molnigt bara, hade varit undebart att sola och bada där.Det tog cirka en timme att gå dit och en timme tillbaka. Det var en ganska så jobbig promenad men också väldigt vacker som ni ser!



Låt mig presentera en av de 10 vackraste stränderna i världen:


På vägen ner hittade vi några roliga stenar

Roadtrip 2 av 3, Cradle mountain

I fredags begav vi oss till Cradle mountain. Som jag nämnde förut var det en väldigt lång resa dit men det var det värt. Det hade varit väldigt roligt att kunna gå några av de längre vandringarna men det var inte hela världen. På tredje och fjärde bilden ser ni en av de kortare vandringarna (20 minuter). Skogen var jätte häftig, en riktig trollskog. På femte bilden ser ni Cradle mountain i bakgrunden.



Roadtrip 1 av 3, Bruny Island

Jag tänkte att jag gör 3 inlägg, ett för varje dag av våra roadtrip resor. Det blir lättare för er att förstå var alla bilderna kommer ifrån och lättare för mig att förklara och visa. Dessa bilder är från i torsdag när vi besökt Bruny Island. Det är en ö och man får åka över med en bilfärja för att komma dit. Det är väldigt vackert där som ni ser och vi plockade jordgubbar =).



Vi vet hur det känns

Under våran lilla roadtrip häromdagen så satt vi i bilen och diggade musik och plötsligt kommer denna låt. Jag trodde det var Jason Mraz "I'm yours" så jag ville lyssna på den. Z sa att jag troligtvis inte kommer gilla låten för det var "en fransk låt" så jag blev ganska så chockad när de började sjunga på svenska. Men jag gillar låten starkt och kan inte sluta lyssna på den nu.
Idag skulle jag åkt och fiskat och jag var duktigt och gick upp vid elva och sprang en halvtimme endast för att få ett sms där R säger att vi ska åka ikväll istället, typiskt! Nu kommer jag sitta här och ha tråkigt istället. Som tur fungerar internet nu i alla fall, det har legat nere sedan lördag kväll. Så nu ska jag googla boende och shopping i Sydney.

Wineglass bay

Cardle mountain igår var jätte fint, dock tog det 4 timmar med bil dit och 4 timmar med bil hem så vi satt i bilen längre än vi var där men jag tycker i alla fall det var värt det. Synd att det ligger så långt bort bara för de hade en massa långa och fina vandringar man kunde gå men vi hade inte riktigt tid för det.
Idag ska vi till Wineglass bay (bilden), det tar inte lika lång tid att åka dit så det är bra. Det skulle vara fint väder idag men det är ganska så molnigt vilket är synd. Nu sitter jag bara och väntar på att vi ska åka, hatar att vänta på sega människor!


Egenplockade jordgubbar med glass

Idag var jag på en ö som heter Bruny Island. Tydligen är storleken på ön lika stor som Singapore men det bor endast ca 600 människor där. Det var jätte vackert och jag hade en underbar dag! Vi köpte chokladfudge som var underbar och vi plockade cirka 1 kilo jordgubbar som vi sedan åt med glass. Finns det något bättre än egenplockade jordgubar och glass? Eftersom det är slutet på sommaren här så är jordgubbarna jätte söta och jätte goda. Jag har tagit massor av bilder men är alldeles för trött för att lägga upp dem nu så ni får se senare. Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp runt 9 för att åka till Cradle mountain. Godnatt!

RSS 2.0