Mc Donalds mitt i natten

Igår kväll messade jag med Z och klagade lite över att jag var hungrig men jag skulle ända gå och lägga mig så det var inte hela världen. Men då säger han vänta 10 minuter. 10 minuter senare knackar han på min dörr och kommer in med McDonalds ha ha. Sååååå onyttigt men sååå gott!
Jag gjorde klart min e-media film idag och om jag kan förstå hur man lägger upp en film så lägger jag upp den här, den är inte speciellt intressant dock men ändå. Jag kommer även göra en "syster" blogg till denna blogg då vi inom e-media ska ha en journal och jag orkar inte göra en ny blogg. Får se hur bra jag lyckas med det.

Sydney, here I come



Vi har precis bokat biljetter till en konsert i Sydney som heter supafest med artister så som akon, kelly rowland, sean paul, eve osv. Det kommer bli grymt. Vi kommer dit torsdag kväll och kommer tillbaka måndag morgon. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag vill göra under de dagarna dock. Vill shoppa en massa, vill till Bondi beach, vill defenitivt till Ikea då det inte finns i Tasmanien och se opera huset. Kan bli lite thight ha ha men vi får se. Det blir nog väldigt kul i alla fall!

Kan man ha mindre energi?


Jag är så slut som man kan bli. Spelade match idag i strålande sol, och inte nog med det. Vi hade endast 10 spelare, ibland bara 9. Men vi vann ändå =). 1-0, vi kämpade på som bara den. När jag kom hem tog jag världens längsta dusch och nu är jag så död att jag inte orkar resa på mig. Är egentligen jätte hungrig men tanken på att laga mat nu existerar knappt. Tanken på att trycka i mig godis och slappa är mycket mer lockande men inte speciellt smart. Får försöka samla energi och få i mig någon mat.

Australien shopping



Det blev inget strandhäng idag då vädret inte tillät det, istället åkte vi till ett shopping center och åt Nandos som är typ bäst (http://www.nandos.com/) och så shoppade jag lite i K-mart. Sedan gymade vi och nu ska vi laga tacos.
Idag köpte jag skorna och linnet. Skorna är typ Reebok kopior men de är snygga. Klänningen köpte jag second hand förra veckan. 3 dollar (ungefär 21 kr) kostade den!
Jag och Y pratade för övrigt lite om varför i stort sett alla länder förutom Australien har någon sorts klädbutik som är en kedja så som H&M, Urban Outfitters. Hon sa att det kan bero på att årstiderna här inte stämmer överens med andra länder så som Europa och USA vilket kan stämma. För inga av klädbutikerna här (förutom k-mart då) är kedjor som sträcker sig utanför Australien, möjligtvis Nya Zeeland. Vad tror ni?
PS. Tack Y för att du kunde hantera mina humörsvägningar idag =). Mår mycket bättre nu!

Fishi

Efter jag hade slutat skolan skulle två killar åka och fiska så jag hängde på och det var mycket trevligt. Jag fångade 3 fiskar men vi var tvugna att slänga tillbaka 2 av dem då de var för små. Totalt fångade vi 4 fiskar. Det var höjdpunkten av min dag, nu sitter jag mest på mitt rum och tycker synd om mig själv. Usch hatar att bråka med människor. Ska försöka sova snart. Imorgon blir det skola, stranden och sedan tacos!

Den första fisken för dagen fångades av mig:


Denna fisk var för liten så den fick vi slänga tillbaka, men visst är den söt!

På dåligt humör

Kvällen igår var bra fram tills i slutet då jag bråkade med en person och idag är jag på as dåligt humör på grund av det. Det är dock jätte fint väder och stranden skulle vara perfekt idag men det blir lite för stressigt då jag slutar skolan klockan 1 och sedan tränar jag klockan 5 och det tar ganska så lång tid att ta mig från skolan till stranden, hem igen och sedan till gymet. Jag får sitta ute på restaurang altanen och plugga istället och hoppas på att få lite sol i alla fall. Jag får även hoppas på att mitt humör blir bättre under dagen.

Today is a good day

Chili con carnen igår blev tacos med chili con carne kött i, hur gott som helst. Idag blir det gratis BBQ. Universitetet håller i den, vet ej varför men jag klagar absolut inte när det kommer till gratis middag. Efter den blir det billiga drinkar. Har haft en väldigt bra dag idag faktiskt. Förutom att solen skiner så har jag inte haft speciellt tråkiga lektioner och jag har redan hunnit få i mig en redbull vodka i trevligt sällskap samt tränat på gymet! Nu måste jag hoppa in i en dusch, see you guys later!

Chili con carne

Igår kväll hoppade jag av min musikkurs. Det kändes jobbigt att ta bestlutet men det känns skönt att jag idag endast hade en entimmes lektion och när den var slut kunde jag jobba med min e-media film. Det kommer också vara trevlit att kunna gå ut på onsdagar utan att behöva oroa mig över att behöva gå upp tidigt morgonen därpå.
Snart ska jag iväg till gymmet för att köra zumba och kanske springa lite om jag orkar. När jag kommer tillbaka kommer jag bli bjuden på chili con carne, mums!

80- och 90tals bilder

Här kommer lite bilder från igår. Jag fick hjälp med ögonsminket men håret fixade jag faktiskt själv. Inte så svårt egetnligen men tycker jag fick ihop en bra outfit och fick en del komplimanger för den =).



Efter ett tag började folk ta av sig skorna, mina skor är också där då jag fick ont i fötterna =)


Innan vi gick och la oss bestämde sig två killar för att vi skulle dricka en flaming nånting i mitt rum. Det är en drink som man tänder eld på och eftersom det finns ett brandalarm i alla rum så satte vi en socka över det så att det inte skulla börja tjuta.


Nu ska jag iväg och spela fotbollsmatch. See you!

Sneak peek

Benvärmarna är på och jag ska snart få hår och make-up fixat åt mig. Jag tror jag vet vad jag ska ha på mig men tvivlar fortfarande. Valet står mellan en stor t-shirt som jag knyter i sidan med benvärmare, leggings och högklackat eller en tröja jag har med axelvaddar, en kjol, strumpbyxor, benvärmare och högklackat . Jag vill egentligen ha t-shirten för det är snyggare men det är mindre 80 tal så det blir nog tyvärr tröjan. Ni får se vad det blev imorgon!

Världens snyggast t-shirt



Igår kväll lånade jag en kill t-shirt och jag blev så kär i den att jag var tvungen att ha på mig den idag. Har alltid velat knata runt i leggings och t-shirt men har haft jätte svårt att hitta en lagom lång t-shirt som sitter bra. Eftersom jag är relatvit lång är de alltid för korta eller för stora, men den här t-shirten var perfekt. Vill verkligen köpa den men hittade endast en i butiken och den satt på en docka.
Idag har vi mest gått runt på stan för att försöka hitta kläder inför kvällens 80- och 90tals fest. Det kommer säkert bli jätte bra. Får ta bilder så får ni se hur jag och alla andra ser ut sen.

Dag att supa!

Jag har pluggat sen klockan ett och är lång ifrån klar =(. Jag tror jag vet ungefär vad jag gör dock så jag kommer förhoppningsvis bli klar imorgon. Nu är det dags att ta det lugnt, dricka vin och se en film för att sedan äta middag, dricka lite mer vin och se vart natten tar oss. Enjoy your friday people!!

I've still got it

Jag ska snart iväg och filma mitt Ident projekt inom E-media, vill verkligen inte göra det idag då det är jätte varmt och fint väder ute men har tyvärr inget val då vi ska börja redigera imorgon och måste ha filmat klart.Slutade runt ett tiden idag och min plan var att plugga fram tills jag skulle iväg men jag är alldeles för okoncentrerad i denna värme så jag sitter hellre ute och solar ha ha.
Det bästa med dagen idag var när en äldre dam stoppade mig och min kompis och sa that is beautiful. Jag förstod inte riktigt vad hon pratade om förrän hon sa is that irish, scottish? Hon pratade om min accent som hon tycker var jätte vacker. Jag älskar att jag fortfarande har lite av min irländska accent kvar och att folk hör den =).
Just det, igår gick jag ut men bara i en timme och jag drack endast en drink. Jag är väldigt stolt över mig själv!

St Patrick's day

Igår blev jag påmind om att det är St Patrick's day idag vilket jag totalt hade glömt bort. Tydligen får man hattar och flaggor om man köper Guiness på en av de irländska pubarna här. Jag hade inte alls planerat att gå ut idag då jag imorgon måste gå till min 9 på morgonen lektion och måste vara alert och inte se för trött ut på genus lektionen. Efter det ska jag även filma för e-media och sedan gå direkt till zumba och sedan direkt till fotbollsträning. Så med andra ord om jag går ut och är alldeles för trött imorgon så är jag körd. Problemet är också att alla har rugby träning till halv tio vilket betyder att ingen kommer vara där förrän tio och då kommer alla stanna ute relativt länge. Hm, i-lands problem!

Nu börjar allvaret

Jag har egentligen bara latat mig och festat sedan jag började skolan men idag drogs jag tillbaka till verkligheten. Har en uppgift som ska vara inlämnad nästa onsdag och en som ska vara inlämnad på måndag och när det gäller den uppgiften så vet jag inte ens vad det är jag ska göra. Plus jag har inte läst så mycket vilket kommer vara till min nackdel då uppgiften är baserad på det vi läst.
Jag fick även reda på att jag kan hoppa av en kurs. Läser just nu 4 "kurser", eller ämnen som de säger, men behvöer bara läsa 3 stycken. Dock är jag jätte förvirrad över vilken kurs jag ska hoppa av. Antingen hoppas jag av printmaking som jag får ont i magen av för att jag är så sämst, men där har vi inga final exams. Eller så hoppas jag av popular music and culture som är en intressant men väldigt svårt kurs där vi har final exams. Dessutom är musikkursen klockan 9 på torsdagar vilket inte är så kul då vi för det mesta alltid går ut och partar på onsdagar, men det är väl en dålig anledning att hoppa av en kurs. Eller?

Stranden nästa

Jag börjar min dag med att dra ner till stranden, hur härligt är inte det? Början skolan klockan 2. Har en jätte lång och tråkig lektion med printmaking men om läraren tycker mina bilder är okej kanske jag i varje fall kan få trycka lite. Och för alla er i Sverige som kanske blir avunsjuka på att jag ska lägga mig på stranden i en bikini och sola, don't be! Det börjar bli kallare här och snart kommer det bli jätte regnigt och blåsigt medan ni får vår. See you!

Mina "självporträtt"



Jag har tidigare nämt att jag skulle göra ett självporträtt inom ämnet Printmaking och att jag haft stora problem, ikväll har jag i alla fall lyckats åstadkomma lite resultat. Den första bilden är ett självporträtt på mig som bebis (jag vet att jag ser ut som en kille ha ha) och runt omkring har jag målat saker som representerar mig. Tecknet till höger är japanska motsvarigheten till lycka.
På den andra bilden inspirerades jag av en målning som heter Flowing hair av Henri Matisse och sedan målade jag musiska saker runtomkring. Jag gillar verkligen den bilden men själva bilden på tjejen är nästan exakt likadan som Flowing hair tavlan så det är inte säkert jag får använda den. Får se vad min lärare säger under lektionen imorgon, hoppas hon inte sågar mig totalt.

Helt slut

Igår var vi ute men det var inte sådär jätte bra så det blev en realtivt tidig kväll vilket var bra då jag hade fotbollsmatch idag. Det var dock jätte fint väder så jag sprang runt i solen i 90 minuter och nu är jag helt slut. Min energi bara rann ur mig. Matchen slutade 2-2, vi låg under med 2-0 efter första halvlek så det var ändå bra. Nu ska jag försöka samla energi för att laga tacos till mig och 3 andra personer. Sedan blir det nog bara en lugn kväll med pluggande och filmtittande i sängen.

Halvnakna killar



Jag sitter här och är så jätte jätte frustrerad över att jag inte kan rita. Kan inte någon bara rita ett självporträtt av mig och mejla över? ha ha. Måste ha ritat klart något sorts självporträtt tills på måndag och tänkte att jag borde i varje fall kunna rita av en bild på mig själv som bebis men inte ens det kan jag. Sjukt frustrerande!
I varje fall så var vi på någon sorts fest igår. De har namn för alla sina fester. Hemmafester kallar dem för housewarming party och festen igår hade också något namn men kan inte minnas vad de kallade det. Festen var i alla fall utomhus och drickan var ganska så billig. Vi dansade fram till midnatt och sedan hade vi roomparty och sedan satt jag bara uppe och pratade till 6 på morgonen.
Vaknade runt ett idag och då hade L lagat lunch. Ikväll ska Y laga middag och sedan blir det utgång. Jag har välrdens bästa vänner här! Gratis och färdiglagad mat är alltid trevligt =) och Z ska köra mig och L till the bottleshop senare.
Jag har cirka 3,5 månad kvar här och jag hatar att jag måste åka, det kommer vara jätte svårt att lämna alla men måste verkligen försöka njuta av att vara här!

Galenskaper

Det har varit ganska mycket de senaste dagarna. I onsdags gick vi ut som vanligt, och efter vi varit ute på en pub så var det room party som gällde. Inte en jätte bra idé när man har skola klockan 9 dagen efter och inte får missa lektionen då jag missade den förra veckan. Jag mådde piss på torsdagen och så fort de tagit närvaro så drog sprang jag hem till min säng.
Igår så klädde de ut alla freshers, killarna fick ha på sig klänningar och tjejerna hade roliga kläder i allmänhet. Jag hade ett par shorts med en syor rumpa baktill. Sedan gick vi till en pub klädde så. Dock var jag alldeles för trött, hungrig och bakis för att kunna ha kul så jag gick hem ganska så tidigt. Här kommer i varje fall lite bilder från onsdagen och torsdagen:

Jag snodde an av killarnas keps


Jag kom inte alls ihåg att jag tog dessa bilder eller att det ens hände men när jag såg bilderna fick jag flashbacks. Z och J rufsar till A's hår ha ha.




Bilder från igår (torsdag). Så här såg vi ut när de hade klätt ut oss


Om ni ser vart pilen pekar så ser ni hur min bakdel såg ut =)


Vi lekte en lek där man skulle få över en apelsin till andra sidan genom att krypa med händerna bakom ryggen. Mitt lag vann =).


Detta var min favorit utklädnad, jag hade velat haft den. Världens grymmaste skidklädsel.


Så här såg några av killarna ut


Sedan var det dags för vad de kallar ett boatrace. Vet ej varför det kallas så och när jag frågade visste dem inte heller. Det går i varje fall ut på att några fresher killar och några fresher tjejer tävlar mot lifer killar och lifer tjejer om vem som kan dricka upp sin öl först. När personen bredvid har druckit upp sin öl och satt glaset på huvudet får nästa person börja. Den raden som är klar först vinner. Tyvärr förlorar alltid the fresher ha ha.



Blogg.se vill inte riktigt (inget ovanligt där tyvärr) så därför får ni fler bilder senare för just nu tar det jätte lång tid eller så fungerar det inte alls och jag måste springa ner till gymet innan det blir tacos middag ikväll. Ha det bra!

My pink room

Jag har köpt ett set av lakan och vägrar lägga ut mer pengar för ytterligareett set. Jag får helt enkelt se till att jag kan tvätta lakanen och sedan använda dem på kvällen igen. I varje fall så välde jag självklart rosa lakan och när en tjej gick förbi mitt rum igår så sa hon wow your room is pink ha ha. Det gillar jag. Egentligen är det bara mina lakan och min handduk som är rosa men i alla fall, I like it!
Nu ska jag försöka plugga. Ikväll blir det aerobics, rugby träning med fisher och sedan till Metz för 3 dollar drinkar anatar jag. Man vet aldrig riktigt vad som händer här på Fisher men vi brukar oftast hamna på Metz på onsdagar.

En intressant kväll

Igår träffades vi i sällskapsrummet vid kvart över åtta. Lifers ville inte berätta för oss varför vi var där. De började med att dela upp tjejerna och killarna, sedan sa de att alla freshers var tvugna att lyda the lifers, vi fick inte prata och vi fick inte skratta. Sedan fick vi ta på oss sopsäckar och fick två blåa sträck ritade på våra kinder. Sedan begav vi oss till skogen. Där fick vi gå på ett led och en av lifer tjejerna skrek what do you do when your mate falls down och vi var tvugna att svara you pick them up. Sedan tog dem ner oss en och en och vi fick stå framför alla lifers och svara på frågor som sedan slutade med att vi var tuvgna at säga mitt namn är fresher shit rebecca. Sedan fick vi lära oss sånger om Fisher och sist skulle alla tjejer ställa sig upp och säga vilken fresher kille och vilken lifer kille som var hetast.
Det roliga med denna kväll var att om man skrattade eller pratade så blev man straffad i form av en typ vin shot och jag skrattade sjukt mycket så jag tror jag blev straffad mest. Delvis för att jag skrattade, delvis för att mitt alarm på mobilen ringde, delvis för att jag pratade och delvis för att jag tittade på någon hemlig snubbe de kallade the wisard. Men det var en rolig kväll som avslutades med gratis pizza.
Nu sitter jag facebookar och väntar på att min nästa lektion ska börja. See u later!

En regning dag

Idag är det mulet och nyss ösregnade. Med andra ord kommer jag spendera dagen med att plugga, städa rummet och tvätta. Om några timmar blir det gymet och ikväll ska vi träffas runt 8 tiden för då händer det tydligen något som de inte vill berätta. Jag försökte klura ut det igår men lyckades inte så det blir nog spännande =).

Vackra (och mindre vackra) bilder från Australien




Jag glömde min kamera idag när vi skulle ut och fiska så jag använda min mobil istället. Har aldrig tidigare lagt in mina bilder från mobilen på datorn men jag blev väldigt förvånad över hur bra kvalitet det är på bilderna. Nackdelen är dock att man inte ser så bra på skärmen när man tar bilden.
Här är i varje fall bilder från dagen. Kan inte direkt säga att bilderna på de två fiskarna är vackra men den första fiskbilden är fisken jag fångade idag, stolt! Det var den största av dem alla fram till cirka 6 på kvällen då en av killarna fångade en större. Den sista bilden är en stingray, kommer inte alls på vad den fisken heter på svenska (typ rocka eller något liknande) men den var grymt stor. Det var en väldigt lång dag, vi åkte härifrån runt 9 på morgonen och kom tillbaka runt halv nio på kvällen, men en bra dag! Läggdags nu, godnatt!

For english readers: I am not sure if I have many english readers, but I do think I can think of atleast 2 people. But my question to anyone who doesn´t understand my swedish writing, and is sick of the bad translations, do you want me to shortly translate what I write in swedish? If I have 5 or more none swedish speaking readers I will.
So write a comment if you want me to translate it!

Myskväll

Planen var att gå ut och dansa ikväll men vi var alldeles för trötta från gårdagen samt från dagens zumba och pilates träning så det blev myskväll istället. Vi lagade tacos och såg 500 days of summer och My mothers boyfriend. 500 days of summer gillade jag jätte mycket.
Imorgon bitti (8.30, usch vad tidigt) ska vi åka och fiska. Under min tid här har jag varit väldigt beroende av en person har jag i stort sett gjort och följt med på allt som denna person gjort men imorgon ska han inte med så först tänkte jag inte heller förlja med men det är inte bra att vara för beroende av någon plus de personer som jag vet ska med är grymma personer som jag kan snacka med så det ska nog bli kul. Plus jag tror det blir fint väder denna gång till skillnad från förra gången då det var väldigt kallt och blåsigt. Nu blir det läggdags så jag är utvilad tills imorgon. Godnatt!

Formell middag

Igår hade vi en formell middag, vilket bestod av god mat och väldigt många fulla människor. Innan middagen hade jag ett shoppinguppdrag, att hitta en klänning. Jag shoppade i stort sett hela dagen och hittade ingenting. När klockan var fem och butikerna började stänga var jag jätte irriterad för jag hade verkligen ingenting att ha på mig. Två av tjejerna kom dock in till stan och hjälpte mig och helt plötsligt hade jag hittat två jätte snygga klänningar till ett jätte bra pris.
Efter middagen gick vi på fest där alla blev utslängda av polisen (något med att man inte fårt dricka utomhus tror jag) och sedan gick vi vidare till en klubb. Nu ska jag få i mig lite frukost och sedan springa iväg på zumba och pilates. Bye!

Hoodie och leggings



Detta köpte jag i veckan. Hoodien ville jag egentligen ha i en ljusare grå färg men de hade bara den mörkgråa kvar, tror till och med jag tog den sista storleken small. Dock har de butiken där jag köpte den från, cotton on, i köpcentret vi ska till imorgon så kanske hittar den där. Byxorna är typ som leggings, de har inga bakfickor, men de är lite tjockare än leggings. Grymt snygga är de på i alla fall, ska använda dem i morgon. Nu måste jag verkligen sova, vi gick tydligen och la oss klockan sex i morse. Godnatt!

Webcam, min nya kompis


T-shirt: Mac by Marc Jacobs, Kjol: Åhlens

Ok världens sämsta bild men ändå. Försöte blogga i morse men internet var jätte segt så det gick inte.Detta hade jag i alla fall på mig idag. Nu måste jag skriva ihop en synposis och en storyboard inför lektionen imorgon. Slutar klockan 12 och sedan blir det shopping =). Vi ska ha en formell middag imorgon så en klänning och ett par skor ska inhandlas. Efter jag pluggat så ska jag även visa er det jag köpte i veckan.

Bad to the bone!




Förlåt för att jag är så dålig på att blogga men går överförde jag pengar från mitt svenska konto till mitt nya australienska men sedan insåg jag att pengarna hade dragits men de har ännu inte laddat på mitt australienska kort vilket oroade mig då jag överfört hela min hyra. Jag har i alla fall därför inte kunnat betala för internet men är nu hemma hos en kompis och snor hans internet. Banken sa i varje fall idag att det tar ungefär 48 timmar innan det är överfört.
Outfit bilden är från igår, idag glider jag mest runt i bikini. Shoppade lite igår, kan visa er sedan. Idag är det onsdag vilket betyder 3 dollars drinkar så ikväll blir det party som alla andra onsdagar. Now, back to the sun.

Tröja: Fashionista, Linne: Gina TRicot, Kjol: second hand, Leggings: Forever21 

Australiensk slang

Printmaking idag sög. Ursäkt mitt språk men usch vad jag får ont i magen av den kursen. Det är mycket mycket mer ritande än tryckande. Har man inte en bra bild att trycka så kommer det ändå inte bli bra. Det finns jätte mycket jag vill måla och rita men eftersom jag är så sämst på det så blir jag bara frustrerad. Det är sjukt jobbigt att sitta där och veta vad man vill göra men inte kunna göra det.
I varje fall så tänkte jag dela med mig av lite australiensk slang och uttryck som jag tycker är rolig.
Thongs = flip flops
Goon eller goon bag = vin i påse (eller vad vi nu kallar det, lådvin kanske?)
Harden up = ha ha jag älskar detta uttryck och vi använder det som inside joke nu. Om ni kan engelska så förstår ni vad det betyder, typ bli tuffare.
Just nu kommer jag inte på fler men det är i varje fall några uttryck jag lärt mig som är roliga. Men jag kan avsluta med ett roliga citat. Jag stod och pratade med en tjej från Frankrike inne på en pub och det var lite svårt att höra. Vi var ute med en kille som heter James. Jag säger, I want chips. Och hon hörde fel och säger: what, you want James? Det var lite kul. Nu ska jag sova. Godnatt!

Plugga, vad är det?

Jag frågade igår hur någon får något pluggande gjort här och de sa att de fick de inte ha ha. Jag skulle egentligen tänkt ut vad jag ville trycka idag under Printmaking klassen, det var därför jag bad er beskriva mig men fick inga svar =(. Så nu har jag i varje fall inte gjort något så vi får se hur bra lektionen idag kommer gå.
Annars har jag haft en grym helg. Den började med att jag inte hade några planer till en hel del festande. Igår gick vi som sagt på en konsert och vi började dricka runt 3 tiden och drack fram till typ 1 på natten. Galet. Jag lär ju åka härifrån som en alkolist så mycket som man dricker här ha ha. Nu måste jag dra till skolan även om jag verkligen inte vill dit idag.

RSS 2.0