Vem är jag? Jag behöver er hjälp

Vi förlorade fotbollsmatchen med 2-0 vilket var synd men vi mötte ett bra lag. Nu ska jag iväg på en konsert i en pub, grabbarna var schyssta och betalade 10 dollar var av min biljett för jag typ inte har några pengar. Så snällt!
Jag behöver dock er hjälp innan jag går. Inom två av ämnena jag läser så ska vi jobba med identitet. Kan alla som läser detta beskriva mig, det kan vara bra och dåliga saker. Bara hur jag är som person. Nu måste jag dra. Bye!

Jag kommer inte få någon sömn denna helg

 

Jag hade planerat att verkligen sova ut imorgon bitti men då fick jag en förfrågan om att åka iväg och fiska och "campa" imorgon bitti och det kan man ju inte säga nej till. Vi åker runt 8 på morgonen och kommer tillbaka 5 på eftermiddag. För mig är det inte direkt att campa, campa för mig är när man sover i ett tält över natten i en skog men ändå. Det blir säkert sjukt kul. Tänker dock inte blogga imorgon bitti så vi hörs imorgon eftermiddag. Godnatt!

Kommer ni ihåg alla bra tips?

Efter stranden idag blev det middag ute på restaurang och sedan tog vi det bara lugnt. Det snackades lite om att gå ut men det blev filmkväll i sällskapsrummet istället. Jag hade dock gärna gått ut eftersom det blir en lugn kväll imorgon med men det kommer fler helger.
För övrigt har jag passat på att läsa senaste australienska Cosmopolitan tidningen och jag tycker alltid man får så många bra tips i modemagasin. Tyvärr är det dock så att när man väl läser dem tänker man åh vad bra det måste jag pröva men sen glömmer jag bara bort det. Jag ska därför nu börja skriva ner alla bra tips och spara dem på datorn. Tänk vad många bra skönhetstips man kommer ha samlat på sig efter ett tag.

Nu blir det i alla fall stranden

Det kommer bli en fin och solig dag idag igen så därför blir det stranden idag istället. Jag skulle egentligen ha gått ut och partat imorgon men det visar sig att jag ska spela fotbollsmatch klockan 10 på morgonen på söndag och min kompis kunde inte gå ut idag så därför har jag inga som helst planer för helgen. Känns lite trist men får mysa med mig själv istället för jag tror de flesta här ska gå på en konsert ikväll. Det var en massa underliga band som jag aldrig hört talas om som spelar så jag känner inte direkt för att betala 35 dollar för att lyssna på okänd musik. Nu måste jag skynda mig till skolan. Ha det bra!

Död

Förlåt för att jag bloggar dåligt men det blev ingen strand idag för min kompis var sjuk, istället fick jag gå upp för backen och hämta nycklar till min kompis hus för att sola på hans balkong. Sedan drog jag direkt till ett Zumba pass och sedan direkt till fotbollsträning. Jag är död! Var tvungen att skicka iväg en jobbansökan men nu ska jag sova. Godnatt!

Straight to the beach

Var jätte trött igår och hade en inte så bra dag men jag visste att många skulle ut eftersom det är uni night på onsdagar. Dock hade jag inte planerat att följa med men min nyfunna vän Z övertygade mig och gjorde min dag mycket bättre =). Dock är jag sjukt trött nu eftersom klockan ringde 7 men jag har en lektion på två timmar idag och sedan bär det av straight to the beach. See ya!

Jag är kär.....

i denna låt. Klockan är nu 2 och alla mina lektioner för dagen är slut. Hade e-media och gender, power and change. E-media är lite sådant jag gjort tidigare på gymnasiet men på en högre nivå. Det verkar kul men också lite läskigt, hoppas jag klarar av det. Gender, power and change är så fascinerande, hon som föreläste var grymt duktig och väckte många intressanta genusfrågor.
Idag är det något som kallas society day och alla verkar väldigt taggade inför detta även om jag inte riktigt förstår vad det innebär. Det är i varje fall olika föreningar som man kan gå med i och genom att gå med i dem får man bland annat billigare alkohol på vissa barer o.s.v. Vi gick förbi där när de förberedde tidigare och då stod det bland annat en del halvnakna killar där så det ser ju lovande ut =). Sedan ska jag verkligen försöka bege mig till gymet men får se hur bra det går.

Jag kommer bli tjock!

Sen jag flyttade in på univsersitetet har jag inte lagat mat själv en endaste gång. Jo nudlar men det räknas knappt. Igår efter träningen trodde jag att det skulle finnas indisk mat kvar till mig men hittade inte killen som hade min mat. Jag var så sjukt hungrig så en kompis erbjöd sig att köra till McDonalds och jag tackade verkligen inte nej. Äter alldeles för mycket skräpmat här och tränar alldeles för lite. Måste försöka bättra mig.
Förutom det så kommer jag snart få krupp på den förbaskade pipande maskinen som målar. Okej att den målar nu när jag ändå går upp tidigt för att ha skola men om den kommer pipa denna helg också så kommer jag gråta. Har skickat ett mejl och klagat så får se om det händer något. Nu drar jag på lektion, bye!

Fotbollsträning

Nu drar jag iväg på min första australienska fotbollsträning =). Förra gången spelade vi ju match och hela förra veckan skippade jag eftersom det var O-week. Lite nertvöst är det men det blir nog bra!

Happy tuesday

Jag har i stort sett haft "jullov" sedan 20 december, hela 2 månader, och det känns verkligen som en lång tid så nu när jag går tillbaka till skolan känns det lite trist. Visserligen är jag i ett lite mer spännande land än Sverige och träffar många nya människor men vardagen är ändå aldrig rolig, men man får göra det bästa av den =). Happy tuesday till er ha ha. Har lektion idag som bara är en timme vilket känns jätte onödigt för det tar ungefär 45 minuter att ta sig till skolan men sedan måste jag ändå skaffa ett bankkonto samt handla lite. Ha det bra!

Vad är Sverige känt för?

När vi var ute nyss så disskuterade vi lite vad Sverige var känt för och jag fick skit för att vi inte är kända för något. Absolut vodka var typ det ända bra tyckte dem. Jag försökte med svenska kötbullar men de ansåg att kötbullar är italienskt. jag försökte även med Björn Borg, älgar, Stellan och Alexander Skarsgård, berättade om falukorv och Globen men inget fungerade. Vad är vi egentligen kända för? Kom nyss på Ikea och H&M vilket jag hade glömt bort men vi har ju inte direkt några kända byggnader. Jag är en dålig representant för Sverige ha ha men imorgon ska jag säga Ikea och H&M men de lär inte ha en aning om vad H&m är, de har det inte i Tasmanien i alla fall. Och fotbollsspelare är ingen idé att komma med för de vet ingenting om fotboll.

Indisk mat, mums!

Idag hade jag en kurs som heter Printmaking och jag visste inte exakt vad det innebar men tydligen innebär det att man måste rita och teckna. Vi gjorde ett självporträtt idag och jag höll på att dö, jag är sämst på att måla. Men läraren sa att det var okej om jag inte var duktig på det. Jag funderade först på att byta men jag tror jag ska ge det ett försök.
Hade skola till 5 idag och direkt efter det åkte vi iväg och åt indisk mat, hur gott som helst! Nu snackas det om att gå till en pub. Känner inte för det egentligen men tror jag går dit en stund men måste upp relativt tidigt imorgon så det blir en lugn kväll.

Första skoldagen


Sjal: Primark, Linne: Supré, Harembyxor: Cubus, Skor: H&M, Väska: Friis&Co

Inser nu när jag la upp bilden här att jag ser hemsk ut, men den bjuder jag på. Idag början skolan på allvar och vardagen börjar också men har räknat lite och egentligen är det bara 4 månaders skola för den sista månaden går jag inte i skolan hela tiden och det är mycket självstudier. Det är både bra och dåligt. Bra att man inte behöver gå så mycket i skolan, dåligt att tiden troligtvis kommer gå sjukt fort och att jag åker hem när skolan är slut.
Jag måste också be om usäkt för att jag nästan aldrig lägger upp outfit bilder men det är för att jag inte har så mycket kläder med mig så det blir mycket samma kläder hela tiden. Eftersom internet kostar är jag heller inte så insatt i mode på samma sätt som förut, därför blir det inte så mycket mode heller. Sorry about that!
Nu måste jag dra, måste vara ute i god tid för jag ska ta bussen in till stan och har inte riktigt förstått hur man kollar busstider än ha ha. Bye!

Chicken feed


Chicken feed är seriöst den bästa butiken någonsin, jag skulle gå dit idag för att bland annat köpa body mist för 20 kr men mitt köp gick inte igenom. När jag kollade mitt konto hade jag -30 kr kvar ha ha. Detta beror bland annat på att jag festat alldeles för mycket men också för att jag varit tvungen att köpa lakan, kökssaker, schampo och sådana saker. Egentligen ska jag inte föra över pengar förrän den 25 varje månad men har fört över nu istället så får jag snåla så mycket jag kan fram till torsdag.
Nu blir det pizza, har levt på skräpmat de senaste dagarna men det blir bättring nästa vecka. Ciao!

Sport dag

Igår var en lagom trevlig kväll. Det var väldigt billig dricka på nedervåningen, ett glas vin kostade 3 kr. Somliga drack mer än andra, som t.ex. en tjej som fick skickas iväg till sjukhus. Jag är glad att jag är lite äldre och lärt mig mina läxor när det gäller alkohol för det är väldigt lätt att dricka för mycket här.
Idag ska vi ha en sport dag med de två andra campusen vilket jag tror blir kul. Det är lite rivalitet mellan oss 3, de sjunger till och med sånger om varandra, så det blir nog jätte bra. Efter idag är vad de kallar O-week över så det blir inte lika mycket festande nästa vecka. Det är ju självklart bra eftersom skolan börjar då men också synd att vi inte kommer ha lika många aktiviteter tillsammans. Nu måste jag göra mig i ordning, ha det bra!

"She don't want a man, she just wants to dance"

Här kommer en bra låt!

Lite australienska party bilder



Här är de bilder jag tog igår. Hade på mig shorts från River Island och linne från Gina Tricot. Hade även högklackat från Kenneth Cole men dom åkte av inne på sista klubben, de var för obekväma. Ni kan ju gissa hur mina fötter såg ut efter det dock ha ha. Nu ska jag göra mig i ordning för nästa partaj. Lyckades sova lite på stranden och även i mitt rum så mår inte lika illa som jag gjorde i morse men mår inte tillräckligt bra för att dricka alkohol igen ha ha. Ha en bra dag Sverige!

Varför?

Ok seriöst, jag gick och la mig vid 5 imorse och tänkte gå upp vid ett. Halv nio på morgonen, efter jag bara sovit 3½ timme så hör jag att det kommer upp typ en lastbil utanför mitt rum. Jag sätter i öronproppar och tänker att jag kommer inte störas av lite muller men då börjar det pipa. Ni vet hur en lastbil låter när den backar? Så har det låtit ungefär var femte minut sen halv nio i morse och mina öronproppar kunde inte blockare ut ljudet. Och den är precis utanför mitt rum också, jag blir så sjukt irriterad. Fine om dom bygger och har sig en vardag men varför på helgerna när de flesta sover länge? Jag är inte glad!
Nu ska jag försöka komma iväg oh träna Zumba och sedan ska jag antingen sova på stranden eller, om lastbilshelvetet är borta, sova mer i sängen. Bye.

Galet värre



Har nyss kommit hem, klockan är typ 4 på morgonen. Gick ut med min nya japanska kompis och vi hade det grymt bra. Började på en klubb som spelade hiphop, rnb och latino musik. Trodde verkligen inte de spelade det här men tydligen gör de det. Sedan fortsatte vi till en klubb som skulle bara öppen till typ 9 på morgonen men de stängde en halvtimme efter vi kom dit så då hyrde en av killarna vi var med stället. Så sjukt. Så vi var typ 10 personer där inne alldeles själva vilket var grymt och de spelade låten Båten Anna vilket gjorde min kväll ännu bättre. Nu ska jag sova och verkligen försöka sova ut imorgon men ska träna Zumba nere på gymet vid 2 så får inte sova jätte länge men kan alltid gå och lägga mig igen efteråt. Godnatt everyone!

Kan man vara mer trött?

Igår funderade jag över hur mycket jag egentligen festat denna vecka och insåg att jag festat varje dag. Inte så konstigt att jag är helt slut. Igår hade vi en väldigt trevlig båtkryssning och sedan var det fest i ett av rummen men jag stannade inte så länge då jag var uppe vid 8 i morse. Ska ut och dansa ikväll, just nu känner jag mig mindre peppad men det blir säkert bra. Nu är det skoldags igen. Hoppas informationen idag är bättre än den jag fick i onsdags.

BBQ dags

Är ledig idag och det är BBQ på stranden som gäller om typ en kvart. Jag är fortfarande inte helt bekväm i att åka iväg på grejer med folk jag inte känner, speciellt när man aldrig vet vilka det är som åker med. Vissa kan jag prata väldigt mycket med men om de människorna inte är med blir det lite jobbigt.
Som igår t.ex. så gick en del av tjejerna hem tidigare än mig. Jag ville stanna så jag gjorde det. Vi drog till en klubb och först dansade alla tillsammans men sen började folk dra iväg och helt plötsligt var det bara jag och en kille till kvar från Fisher. Sen drog han också och då följde jag typ efter som en svans ha ha men sen hittade vi resten av gänget igen och nu har de till och med skrivit saker om mig på tavlan vid allrummet. Så idag blir en intressant dag antar jag och ikväll är det kryssning som gäller. Det känns bättre för då åker de flesta utbytestjejerna med också. Bye now!

Förvirrad

Idag hade jag första "lektionen" inom musik. De flesta som var där kommer läsa musik i 3 år så jag var den enda som var där endast en termin. Jag är lite förvirrad över allt, jag tror jag börjar riktiga skolan med lektioner och så nästa vecka men på lektionen sa de att endast performance börjar nästa vecka men två tjejer jag var där med sa att alla börjar nästa vecka. Hm. Får kanske mejla någon om det.
Jag är också förvirrad och frustrerad över att jag typ inte kan laga mat. Gjorde nudlar idag men såg ingen ugn där nere och har fortfarande ingen stekpanna. Det skulle vara så grymt skönt med ett eget kök just nu. Delat badrum kan jag leva med med att dela kök är sjukt jobbigt. Igår åt jag endast två smörgåsar och pommes frites bara för att jag inte hade någon stekpanna eller kastrull men nu har jag i varje fall en kastrull.
Jag är lite smått frustrerad i allmänhet nu, delvis för att jag är sjukt trött, men måste försöka rycka upp mig för ska iväg på en öppen arbetsintervju nu.

Det är inte mitt fel att jag inte bloggat

Jag försökte blogga hela dagen igår men det gick inte alls. Jag är sjukt trött på blogg.se. I alla fall så ser ni på bilden nedan vad jag hade på mig igår på dagen. Det var sjukt varmt men det blev tyvärr inget solande. Träffade en tjej från Japan som jag hängde med och vi gick sedan på pilates tillsammans =). Det här med att få vänner kanske inte är så svårt trots allt. Speciellt inte när det finns många utbytesstudenter som inte känner någon.
Igår kväll hade Fisher (det är där jag bor) en room to room grej. Jag hade ingen aning om vad det var och missade det nästan för att jag gick på pilates men hann med det ändå. Vi gick in i alla "ledarnas" rum där vi drack och pratade och sedan gick vi till en bar. Hade en sjukt trevlig kväll men nu är jag väldigt väldigt trött och har tyvärr skola ganska länge idag. Men godnatt då Sverige, nu drar jag ut i solen i 5 minuter ha ha.


Klänning/tunika: Urban Outfitters, Kjol: second hand

Frustrerande

Jag har aldrig prövat schampoot Aussie men jag tänkte att jag kunde göra det när jag kom hit men de har inte det schampoot här. Hur konstigt är det att Australien (eller i alla fall Tasmanien) inte har ett schampoo döpt efter deras land. Hm.
I alla fall så sitter jag här och äter yougert och dricker te, det är min middag. Jag vill inte vara negativ men man måste tydligen köpa sin egna kastrull och stekpanna och sådant är inte billigt heller. Har redan betalt mycket för en kudde och ett täcke och nu måste jag även köpa kökssaker och tallrikar och bestick. Och visst det kan ju vara en investering men nej sen måste jag bara ge bort sakerna. Jätte frustrerande!

Jag har internet, en kudde och ett täcke!

Ok, jag kom hit (till univseritets rummet) igår eftermiddag och insåg att internet inte fungerade alls. Man var tvungen att koppla upp sig genom en sladd OCH det kostar pengar. Ok, visst internet kostar ju pengar för alla men oftast brukar det vara gratis på universiteten, så är det i alla fall på Stockholms universitet. Jag kom hit för sent för att fixa en sladd så har inte haft internet förrän ungefär en timme sen.
Igår satt vi mest inne i allrummet och först var det gratis pizza och presentationer som gällde men sen satt de flesta bara och glodde på tv. Idag var det introduktionslektion och det bjöds på hamburgare till lunch. Jag träffade en trevlig tjej från Belgien så vi gick runt lite i stan.
Jag kan säga att natten igår sög hårt. Jag trodde endast man behövde ha med sig lakan men man skulle tydligen även ha täcke och kudde så jag sov i endast ett lakan och pyjamas och höll på att frysa ihjäl då elementet inte ville fugnera som det skulle. Men nu har jag både kudde och täcke!
Annars då? Jag kan säga att jag trivdes mycket bättre hos min kompis då jag typ solade och gick ner till stan på dagarna och sedan gjorde vi något tillsammans på kvällarna. Just nu är det strålande sol ute men eftersom jag knappt känner någon här sitter jag framför datorn istället. Ikväll vid halv åtta är det dock filmkväll. Det jobbiga är att de studenter som är värdar, eller vad man ska säga, de känner varandra väldigt bra så de pratar mycket med varandra. Om man går in i allrummet så sitter jag mest där tyst för mig själv. Men det kanske blir bättre, hoppas verkligen det för just nu är det minst sagt tråkigt.

Single ladies!

Idag är det alla hjärtans dag och visst känns det lite tråkigt att man är singel men jag sätter på Single ladies med Beyonce och dansar med mig själv istället =).
Beyonce - Single Ladies (Put a Ring On It) [Official Video]
Uploaded by Yannicklord. - Explore more music videos.

Då var det dags att packa igen



Idag är det flyttdags, ska flytta från min kompis in till mitt rum vid universitetet. Jag måste säga att jag känner mig lite nere för att jag måste flytta men det är nog mest för att jag trivs här och oftast tycker jag inte om att göra saker som skrämmer mig och detta skrämmer mig lite. Men jag tror ändå det blir jätte bra. Uppdaterar er om hur rummer ser ut och hur det känns när jag väl kommit dit.

Roliga flaskor


Bild: http://www.glaceau.com/

Om ni någonsin druckit Vitamin water så borde ni läsa på flaskorna, de är ganska roliga. På den gula flaskan står det till exempel detta:
"in soccer (excuse us mexico, spain and italy, we mean "futbal"), there isn't a more exciting moment than when the announcer screams "goooooooal" (yelling "oooffffsiddde" never quite caught on)."  Och så fortsätter den med att man ska dricka det när man spelar fotboll, kör ungarna till fotboll eller tränar ett fotbollslag. Blir lite roligare att dricka när flaskan är rolig.

Någon som vill köpa en bil till mig?

Nu när jag fått körkort kan jag åtminstonde fantisera om vad för bil jag skulle vilja ha. Dock är detta inte aktuellt än på ett tag för så länge jag går i skolan kommer jag aldrig kunna köpa en bil, men när jag sedan får ett jobb så kanske. I så fall skulle jag vilja ha en Toyota Yaris. Hur söt som helst. Jag läste om den i en tidnging i går och i natt drömde jag att den fanns i rosa ha ha. I wish!

Världens sötaste outfit


Tröja: köpt i Frankrike, Body: Åhlens, Kjol: Valley girl

Jag är jätte glad över att jag köpte kjolen igår, för hu söt är den inte? Idag har jag varit ute på en springrunda, skypat och sedan solat. Tanken var att jag skulle förbi universitetet för att ta reda på vart jag ska vara på måndag men det får jag göra imorgon istället. Det var väldigt mulet i morse men sen tittade solen fram och då kunde jag inte låta bli att dra på mig bikinin.
Nu ska jag egentligen bara ner till affären och köpa cola och lite annat men ville verkligen pröva kjolen så den åkte på. Det blir nog lite kallt för det blåser väldigt idag och nu när solen är bakom en massa mörka moln är det nog inte alls varmt längre men jag får gå fort =).

Så här kan man också göra reklam

Kolla in denna video där EF gör reklam för sig själva genom dansare som dansar samma dag och samma tid i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Ganska coolt tycker jag och ett lite annorlunda sätt att göra reklam för sig själva. Det väcker ju absolut uppmärksamhet i alla fall.

Huvud handduk



Titta vad jag hittade förra veckan som jag glömde visa er. Det finns en butik som heter Chicken feed där de säljer allt möjligt till ett ganska så bra pris. Det mesta är skit men detta var faktiskt smart. Det är en liten liten handduk som man snurrar runt huvudet och fäster där bak med en knapp. Det är hur smart som helst för jag måste oftast använda två stora handdukar, en till kroppen och en till håret, men nu behöver jag inte det längre =).

Det blev för övrrigt ingen träning idag utan de spelade en vänskapsmatch vilket var väldigt kul. Jag fick spela ganska så mycket också och tränaren sa att jag såg bekväm ut där ute, vad det nu betyder. Dessvärre tror jag inte jag kommer kunna spela matcher. Det verkar som om spelarna var tvugna att anmäla sig för att få spela och detta skulle ha gjorts senaste i tisdags vilket betdyer att det nu är för sent. Men jag hade lite svårt att förstå vad han menade så vi får se.

Jag har shoppat!



Jag tog mig som sagt in till stan idag och hittade en del fina grejer. Ville köpa en massa mer men har inte så mycket pengar kvar så det får vänta tills nästa månad. Köpte i alla fall ett rött lite oversizat linne, korta strumpor då jag insåg att jag bara hade tagit med mig ett par, hårnålar, pincett och ett par trosor för 14 kr. Kjolen var på rea och gick på ungefär 100 kr och är jätte söt. Sedan köpte jag fotbollsstrumpor, ett linne och ett par shorts att mysa runt i. I butiken där jag köpte shortsen och linnet vill jag jobba, de håller i jobbintervjuer i butiken på onsdag så dit ska jag!
Nu är det dags för fotbollsträning alldeles strax och det är lite nervigt. Såg dem spela i tisdags och de spelar i premiere leauge här vilket är deras högsta division men om man ska döma hur de spelade i tisdag är det som ett divison 4 eller 3 lag i Sverige. Får hoppas att de inte är bättre än så för då kommer jag se jätte dum ut men försöka kan jag ju alltid!

Ut på stan för första gången


Jacka: second hand, Klänning: American Apparel, Leggings: Erotikmässan, Skor: Converse

Min kompis jag bor hos åker iväg i några dagar nu så jag kommer vara här alldeles själv. Men jag tror det blir okej för idag ska jag faktiskt iväg på fotbollsträning och fredag kväll kan det vara skönt att bara ta det lugnt och sedan är han tillbaks lördag eftermiddag.
Han ska strax iväg till flygplkatsen och då tänkte jag passa på att åka med in till stan. Jag trodde ju "stan" bestod av typ 3 klädbutiker och var väldigt liten men jag hade ju missförstått allting. Min plan var att själv gå in till stan men nu kan jag lika bra åka bil in dit och sen hoppas jag lyckas ta mig därifrån. Jag måste bland annat köpa fotbollsstrumpor till ikväll och så kan jag passa på att titta lite i affärer. Bye!

Stolt!



Kan ni se vad det är på min tallrik? Det är inte lätt att gissa men det är pannkaka ha ha. Jag försökte göra pannkaka till lunch men det gick mindre bra då R inte har någon bra fungerande stekpanna. Det som finns att välja mellan är en elektrisk stekpanna som blir varm och kall om vartannat eller en stormköksstekpanna ha ha. Så tro mig, jag kan egentligen laga pannkaka men idag gick det inte alls bra!
Måste för övrigt säga att jag är väldigt stolt över mig själv. Även mamma var stolt över mig och kvinnan från Stockholms universitet som hjälp mig komma iväg till Australien var glad att jag åker genom deras institution. Jag är stolt för att jag klarade av att ta körkort trots motgångarna, jag är stolt för att jag vågat åka hit, jag är stolt för att jag inte gav upp när det krånglade med visum och engelska test. Jag är helt enkelt väldigt stolt över mig själv och tycker jag förtjänar en klapp på axeln =).


Jag just nu



Det är i stort sett klarblå himmel ute och jag njuter till 100% (med ett lakan över mina brända fötter ha ha). Denna första vecka har verkligen varit fantastisk! Nu ska jag ut i solen igen, måste jobba på brännan för att komma ikapp alla brunbrända australienare.

Nackdelarna med Australien

Jag köpte lite godis i helgen och de har ju inte lösvikt som vi har utan om man ska ha typ fruktgodis så får man köpa en påse. Jag köpte något som hette Srawberry and cream och herregud det smakade bara konstgjort. Jag frågade min kompis om de verkligen åt sånt och de gjorde de. Sen sa en tjej att jag bara var tvungen att pröva några typ colamaskar och de smakde precis lika konstgjort. Det är kanske bra i och för sig för då lär jag äta mindre godis. Chokladen är dock helt okej och chipsen är också goda.
Det är en av nackdelarna med Australien. Den andra är kranvattnet. Det smakar klor och jord. Jag har försökte köpa vatten men det känns så onödigt att spendera pengar på det men när det är så pass varmt så måste man verkligen dricka mycket vatten. Att dricka kranvatten kanske bara är en vanesak dock.
Förutom detta är Australien fantastiskt. Har verkligen haft en jätte bra första vecka här. So far so good!

Skollad

Ok seriöst, mina fötter ser ut som om de blivit brända av jätte hett vatten eller nått. Det ser inte alls bra ut. Igår när jag var i matbutiken så stirrade två ungar på mig för att jag hade bränt mig så mycket ha ha. Jag ska nu ut och springa och sedan sola, denna gång med 5 lager solkräm och fötterna ska jag täcker över med 3 tröjor lol.

Jag har sett delfiner!!



Idag gick vi som sagt till stranden och min kompis pappa erbjöd mig att åka med på deras jetski (är det samma sak som en vattenskoter?) och när vi väl var där ute så såg vi helt plötsligt delfiner, det var helt otroligt! Alla som känner mig vet att jag älskar delfiner, har till och med en tatuering av en delfin, så detta var verkligen så häftigt. Vi hade en jätte bra dag med självklart brände jag mig i solen. Mina ben och mina fötter är jätte röda. Och det roligaste av allt är att jag till och med pratade med en kompis om att jag alltid bränner mig innan vi åkte till stranden. Hm, nu har jag i varje fall lärt mig en läxa. Mycket solkräm som ska läggas på flera gånger under dagen.
Jag tror det blir en lugn kväll ikväll då alla är trötta. Hemma i Sverige brukar jag ju oftast sitta framför datorn eller tven på kvällarna och ikväll är första kvällen vi inte gör något. Eftersom jag inte har, och inte kommer ha, en tv på 5 månader så lär jag bli ganska så uttråkad. Får se till att hitta på saker på kvällarna för annars lär jag ju dö av tristess.

Solhatten på



Nu drar jag iväg till stranden i min nya solhatt =). Ha en bra dag, eller ja sov gott kanske det blir eftersom klockan är tjugo över tolv i Sverige.
PS. Jag fick mina engelska resultat igår och jag klarade det. Woho, jag är bäst!!

En underbar dag!



Jag har haft en underbar dag idag. Det har varit jätte fint väder och vi har åkt till något som hette Possum bay där min kompis har vad de kallar ett "shack", typ ett sommarhus med andra ord. Vi stannade dock inte där så länge men vi kanske åker dit imorgon för att sola och bada. Nu blir det utgång på stan. Ha en bra kväll!


Bakis och trött

Jag gick ut igår, väldigt random men det blev en bra kväll. Min kompis kompis skulle ut och egentligen är jag inte en person som går ut med folk jag inte känner men jag tänkte att min första vecka i skolan så måste jag typ det så jag kan lika bra vänja mig, så jag gick ut. Det var jag och typ fem killar och jag kan ibland föredra att umgås med killar så det var kul. Nu är jag dock bakis och väldigt trött då jag bara sovit fem timmar eftersom R's pappa gick på taket i morse för att försöka få bort pungråttorna. Nu tjatar R på mig att sluta, vi ska till affären och handla för sen blir det pannkaksfrukost.

Jag har sett kaolor och kängrur

Jag glömde totalt bort att blogga i morse plus att vi hade en ganska så fullspäckad dag så jag hann inte riktigt. Började med att gå ut och springa vilket kändes bra. Sedan begav vi oss till Mount Wellington som var jätte vackert med en jätte fin utsikt. Sedan begav vi oss till ett shopping center (woho) men vi hann inte gå runt där så mycket så jag kom bara därifrån med en solhatt och ett par strumpbyxor. Ville verkligen köpa ett par högklackade rosa skor med paljetter på dem men det är egentligen det sista jag behöver. Anledningen till att vi inte hann stanna så länge var för att sedan skulle vi hälsa på kaolorna och kängruna =). Det var jätte häftigt. Förutom dem fanns det även Tasmanian devils, pungråttor och massa andra djur jag aldrig sett förut. Här kommer lite bilder från dagen:

Mount Wellington:


Kängrur:


Tasmanian devil:


Någon sorts fågel som jag matade:


Koalor:


Den sista bilden är kanske inte den snyggaste men jag har fått klappa koalor och matat kängrur, det är helt sjukt. Jag älskade det! Med andra ord har det varit en jätte bra dag. Nu blir det grillat kött med pommes frites!

Leopard


Linne: Åhlens, Harembyxor: Cubus, Sjal: Primark, Skor: H&M

Nu ska jag dra ut och handla inför tacosmiddagen ikväll. Ska även checka godisutbudet och se om det är något att ha men i jämförelse med svenskt godis så tvivlar jag starkt på det. Ciao!

Fredag!


Elizabeth Street

Idag är det fredag och vädret är inte det bästa. Det var typ storm här i natt med massa regn och vind. Igår var det visserligen mulet men solen tittade ändå fram och det var varmt, idag är det ännu mer mulet och det blåser jätte mycket och är inte alls speciellt varmt. Men det gör inget!
Jag tar för övrigt tillbaka vad jag sa igår, det verkar som om det finns en del shopping här ändå men tyvärr tar det ungefär en timme att gå till dem gatorna så man måste nog ta en buss för att komma dit men jag har inte riktigt förstått hur buss system fungerar än så det får bli en annan dag. Idag ska jag istället gå ut på en power walk för att sedan komma hem och titta på film och ta det lugnt. Ikväll ska vi ut på stan och ta något att dricka så det blir trevligt.

Inga klädköp på 5 månader?


Linne: DAY, Shorts: River Island

Det blev en outfit bild med webkameran idag för jag orkar inte försöka hitta något ställe att ställa upp vanliga kameran på. Jag kan säga att jag började dagen i harembyxor och t-shirt men efter att ha gått fram och tillbaka till affären höll jag på att dö av värmeslag så jag fick byta om. Hann även sola lite idag när solen tittade fram mellan molnen. Dock använde jag solfaktor 30 så jag tror inte det hjälpte så mycket men det är bättre det än att bränna sig då solen är jätte stark här, mycket värre än andra varma länder, och jag kommer ju gärna inte hem med hudcancer.
Efter jag fått i mig lite lunch begav jag mig ner mot stan och jag tror seriöst jag inte behöver oroa mig för att spendera massa pengar på shopping för klädbutiker är det verkligen inte gått om. Jag hittade seriöst inte en enda butik som verkade okej men när jag lär känna stan lite bättre kanske det löser sig.
Nu hoppas jag verkligen att någon kommer hem från jobbet snart för annars somnar jag, är helt slut! Jag tror det är värmen =).

I helgen ska jag se koalor

Det är ganska så mulet här idag också men i helgen ska det tydligen bli fint och då ska jag även åka till en nationalpark och se massa djur. Min kompis jag bor hos känner någon som jobbar på en nationalpark vilket är perfekt för då får vi inte bara gå dit och titta på djur så som koalor, tasmanian devils, kängrur o.s.v utan vi kan även få mata dem =). Det blir spännande.
Eftersom jag sov bort halva dagen igår ska jag idag försöka utforska stan lite. Får se hur det går!

Godnatt från Australien

Det blir bara ett kort inlägg nu innan jag lägger mig och sussar. Sov ungefär 4 timmar på dagen idag vilket kanske var dumt då jag ska försöka komma in i deras dygnsrytm men jag tror jag klarar mig ändå. Är ganska så trött nu och imorgon ska jag upp vid halv tio för en msn date. Eftersom jag sov så länge idag gick jag aldrig ut för att kolla stan men imorgon ska jag försöka orientera mig lite (håll tummarna för att jag inte går vilse).
Fick för övrigt mejl om första veckan som campus håller i. Det är alltså bostäderna som har en vecka med aktiviteter, och en del festande, för att man ska lära känna varandra. Det är en jätte bra idé men samtidigt skrämmer den mig. Jag som hatar att gå på hemmafester, detta är typ ännu värre. Jag ska gå på aktiviteter så som kryssningar där jag inte känner en enda person. Det blir en utmaning.
Nu ska jag sova. Godnatt.

3 kontinenter på 2 dagar



Nu har jag landat i Hobart. Jag försökte blogga tidigare när jag mellanlandade i Hong Kong men då låg blogg.se nere (IGEN) och i Melbourne fanns det inget trådlöst nätverk.
Jag har för övrigt flygit och landat i 3 kontinenter under 2 dagar tid. Det är lite häftigt. Började i Europa, mellanlandade i Hong kong där vi var en timme och nu är jag i Australien. Det har varit en vääääldigt väldigt lång resa dock. Har kanske sovit 16 timmar under de senaste 3 dygnen så egentligen borde jag vara helt slut men det är jag inte, inte än i alla fall. Ska försöka sova lite snart ändå så att jag orkar med resten av dagen sen (klockan är bara 11 på morgonen här). Måste handla en del grejer och sedan blir det grillfest ikväll. Får hoppas jag kan äta då för efter frukosten i morse hade jag världens kramper i magen, det är nog all flygmat och allt vitt bröd jag ätit.
Bilderna ovan tog jag bara lite snabbt. De två översta är min utsikt från där jag bor just nu och sista bilden är min kompis hus där jag ska bo i cirka 10 dagar innan jag flyttar in i mitt rum på campus. Idag är det ganska så mulet men ändå relatvit varmt, varmare än i Sverige i alla fall så jag klagar inte. Och när solen tittar fram så ska jag sola på den där lilla verandan som ni ser till höger på sista bilden. Hörs snart igen!

Hejdå Sverige!

Jag har inte sovit mycket i natt. Låg och hostade mestadels. Jag hoppas och ber verkligen att jag kommer kunna flyga utan problem. Blir inte kul om jag flyger 22 timmar med ont i öronen p.g.a en förkylning.
Jag ska nu packa ner det sista för att sedan bege mig till flygplatsen. Datorn följer självklart med så om jag har tur kan jag slänga in något inlägg på flygplatsen i antingen London idag eller Melborurne imorgon. Just nu vill jag dock helst av allt stanna hemma, men så här blir jag alltid när jag ska resa. Det är så skrämmande att inte veta vad som väntar än men det är väl det livet går ut på?
Vi hörs någonstans på vägen på min resa till Tasmanien!

RSS 2.0